ON JE MILIONER I SVAKOGA DANA SKUPLJA SMEĆE PO ULICAMA! Porodica hoće da ga napusti zbog toga, a da li je razlog NORMALAN? (VIDEO)
On nije običan milioner, Foto: Youtube/RaptlyTV

pa ovo je neverovatno

ON JE MILIONER I SVAKOGA DANA SKUPLJA SMEĆE PO ULICAMA! Porodica hoće da ga napusti zbog toga, a da li je razlog NORMALAN? (VIDEO)

Žong je pokušao da i zaposlene u svojim firmama ubedi da čiste s njim, ali slaba vajda

Objavljeno:

Žong Čongrong nije običan milioner. Ne večera u najskupljim restoranima, ne posećuje zabave i koncerte, ne druži se sa kineskom elitom.

Žong je jedan sasvim običan 51-godišnji milioner koji posle radnog vremena na sve moguće načine pokušava i uspeva da zaboravi na svoje finansijsko stanje zarad ličnog mira i zadovoljstva.

U rukama umesto keša - đubre

Pre tačno tri godine, Žong je doneo jednu od važnijih odluka u životu - da postane mali đubretar koji će počevši od 8 časova svakog dana čistiti reon u kojem živi.

Skupljaće opuške, papiriće, žvake i drugo sitno đubre i gledaće da ulice u njegovom kraju uvek budu kristalno čiste.

Kad je počeo s neobičnim hobijem, mnogi su ga gledali podozrivo. Dok su mu se jedni divili, oni sa slabijom verom u ljudsku dobrotu, u njegovim gestovima videli su samopromociju, jeftinu želju da ga komšije više cene iako znaju da je "pun kao brod".

Na komentare se Žong nije obazirao. Nabacio je majicu i pecaljku za đubre i krenuo u akciju. Nailazio je na osmehe i već na početku znao je da čini pravu stvar.

- Tokom porodičnog putovanja 2015. godine u Hajnanu, sreo sam profesora u penziji koji mi je nekad predavao na Cinghua univerzitetu. Rekao mi je da poslednje 4 godine skuplja đubre po obližnjoj plaži. Bio je srećan što je brinuo o okolini, ekologija mu je bila na prvom mestu. Ostavio je toliko jak utisak na mene da sam poželeo da radim istu stvar - otkrio je Čongrong.

Ženu i decu nervira, zaposleni neće da ga slede

U međuvremenu je u svojim kompanijama krenuo u misiju ohrabrivanja zaposlenih da slede njegov primer, ali kako kaže, za sada slaba vajda od toga.

Žongova porodica takođe nije srećna zbog njegove nove misije. Na šetkanje u narandžastoj majici po kraju i skupljanje đubreta ne gledaju blagonaklono i uporno pokušavaju da ga odvrate od toga.

- Potpuno je nevažno koliko smo akademski obrazovani i da li bacamo ili skupljamo đubre. O okolini moramo da vodimo računa. Ko će umesto nas? Niko. Koliko god đubretari radili danonoćno na čišćenju ulica, one ostaju prljave. To samo znači da mi moramo nešto da promenimo - jasan je ovaj milioner koji u svom vlasništvu ima nekoliko agencija za nekretnine, prodavnicu automobila i kompanije za preradu materijala.

Bonus video:

KILO VIRŠLI, SALAMA, PAKOVANJE SIRA... Ruska kradljivica natrpala u suknju POLA RADNJE!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.