AVION NA 3 SPRATA, NEMAČKA IZLAZI IZ EVROPSKOG VREMENA, RUSI SU KRIVI ZA SVE: Ovo su NAJBOLJE PRVOAPRILSKE FORE!
Da li iste poverovali u ove vesti?, Foto: Twitter printscreen

zamalo da poverujemo

AVION NA 3 SPRATA, NEMAČKA IZLAZI IZ EVROPSKOG VREMENA, RUSI SU KRIVI ZA SVE: Ovo su NAJBOLJE PRVOAPRILSKE FORE!

Nasmejte se s nama :)

Objavljeno: 12:11h

Međunarodni praznik šale, Prvi april, za sve medije je prilika da se našale sa svojim čitaocima.

Tako se širom sveta šire "lažne vesti" koje često umeju da budu veoma duhovite.

Ne sumnjamo da će ih i danas biti dosta, a ovo su neke od najkreatvnijih šala koje su svetski mediji i organizacije plasirali u javnost.

1. Tramp kupuje toranj u Dablinu

Irski list "Ajriš tajms" na 1. april 2017. objavio je da je Donald Tramp odlučio da kupi toranj u Dablinu. Uz vest koju su "ekskluzivno" objavili imali su čak i lažni Tvit Donalda Trampa:

- Kupio sam mali toranj u Dablinu, Irskoj. Sagradićemo strava hotel! Biće totalno super. Volim Irsku! Sjajna zemlja! #trampdablin.

2. Rusi su krivi za sve

Rsuko ministrastvo spoljnih poslova, verovatno do sada premoreno od stalnih optužbi za različite skandale, smislio je genijalnu prvo aprilsku šalu. Na svom Fejsbuku objavili su da njihove diplomate dobijaju novu sekretaricu sa tri opcije:

- Da vaš politilki protivnik dobije poziv od ruskog diplomate, pritisnite 1.

- Za usluge ruskih hakera, pristisnite 2.

- Za mešanje u vaše izbore, pritisnite 3.

3. Nemačka izlazi iz evropskog vremena

Nemačka ambasada u Velikoj Britaniji tvitovala je da će Nemačka uskoro održati referendum o tome da li da izađu iz Centralnog evropskog vremena. U vesti su imali i citat gospođe Somerzajt (što na nemačkom znači letnje vreme).

4. Avion na tri sprata

Kompanija "Emirats erplane" je mnoge svoje pratioce prevarila najavom da će uskoro predstaviti avion koji ima tri sprata u sebi. Naveli su da će u avionu postojati bazen, teretana, soba za video igre pa čak i park.

5. Psi stjuarti

Još jedna aviokompanija, "Virdžin Australija" imala je super šalu za 1. april. Naime, oni su objavili da će uskoro postati prva kompanija koja će zaposliti pse kao sjuarte. Ovo je zapravo čak super ideja.

6. Petleksa

Kompanija "Amazon" je za 1. april predstavila svoju novu verziju čuvenog virtuelnog asistenta Alekse. U pitanju je bila Petleksa - virtuelni asistent koji komunicira sa vašim kućnim ljubimcima.

7. Rik i Morti

Jedna sjajna prvoaprilska šala ne dolazi od medija, već priducenata odlične animirane serije "Rik i Morti". Fanovi su nestrpljivo očekivali novu sezonu, a oni su objavili da će prva epizoda biti emitovana 1. aprila. Naravno, s obzirom na taj datum, fanovi su mislili da je u pitanju šala. Međutim, prva epizoda serije izašla je baš je večeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.