OSVOJIO JE MILIONE NA LUTRIJI: 20 godina kasnije, njegov život postao je KOŠMAR!
Hejs je danas propao, Foto: LASD

BOGATSTVO MU DONELO NESREĆU

OSVOJIO JE MILIONE NA LUTRIJI: 20 godina kasnije, njegov život postao je KOŠMAR!

Javnost se šokirala kada je čula šta mu se desilo

Objavljeno:

Džejms Hejs je 1998. godine radio kao čuvar, završio je svoju treću smenu i otišao u krevet u 4.30 ujutro uznemiren problemima. Dugovao je novac, godinama nije bio na odmoru, a njegov voljeni automobil Ševrolet kamaro je morao hitno na popravku.

Samo nekoliko sati kasnije baka ga je probudila zbog telefonskog poziva koji mu je promenio život. Dobio je džekpot na lotou od 19 miliona dolara!

Mediji su pisali da planira kupiti novu kuću, novi automobil i da napokon može priuštiti da započne porodicu sa svojom ženom.

Ali kao i mnogi pobednici lutrije pre njega - čini se da je ogroman uspeh učinio Hejsu više zla nego dobra.

U četvrtak je ponovno bio na naslovnicama u Los Angelesu, ali iz sasvim različitih razloga. Hejs se izjasnio krivim za četiri slučaja pljačke banaka i suočava se s 80 godina zatvora. Sada ima 55 godina, to znači da će verovatno umreti iza rešetaka.

Malo je poznato o onome što se dogodilo Hejsu tokom poslednje dve decenije, ali prema policiji navučen je na heroin i živi sam u garaži. FBI ga optužuje za seriju pljački u Kaliforniji, a u svakoj je bankaru pokazao preteću poruku u kojoj traži gotovinu i preti da će pucati ako se ne pridržavaju toga.

Hejs je pokazao izvanrednu smirenost, pa je jednom prilikom čekao u redu devet minuta pre pretnje blagajniku. Ne bi tražio više od 10.000 dolara a ponekad je tvrdio bankarima da se radi o "vanrednoj porodičnoj situaciji".

FBI je molio javnost za pomoć oko pronalaska pljačkaša i zahvaljujući jednom pozivu, mesec dana kasnije, Hejs je uhapšen. Kao deo sporazuma o priznanju krivice, sada je priznao četiri pljačke u kojima je uzeo oko 40.000 dolara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.