DRŽAO JE APARAT, A ISPRED NJEGA STVORILA SE AJKULA! Ovakva scena viđa se JEDNOM U ŽIVOTU! (VIDEO)
GIGANTSKI DŽIN IM JE PLIVAO ISPOD BRODIĆA, Foto: Printscreen Youtube / Bubble Vision

štaaaa?

DRŽAO JE APARAT, A ISPRED NJEGA STVORILA SE AJKULA! Ovakva scena viđa se JEDNOM U ŽIVOTU! (VIDEO)

- Kada sam snimio fotografiju, ajkula je bila udaljena bukvalno samo nekoliko santimetra od mog aparata - rekao je Kanon i dodao da je brod stajao nekoliko metara dalje

Objavljeno: 23:58h

Fotografija na kojoj ogromna kitolika ajkula pliva ispod brodića punog ljudi, nedavno je uzburkala društvene mreže. Ipak, najčešće postavljeno pitanje je da li ovo zaista moguće ili je u pitanju optička varka.

Neverovatan snimak, koji je zabeležio fotograf Tom Kanon, nastao je nedavno u blizini obale Zapadne Australije. Kanon i njegov prijatelj Sem Lorens, inače naučnik koji se bavi istraživanjem mora, ali i fotograf, osnovali su kompaniju pod nazivom "Ocean Collective Media", koja se bavi promovisanjem divljine i očuvanjem okeana, prenosi Biznis insajder.

Ova fotografija je posebnu pažnju privukla zato što se čini da će ajkula u svakom trenutku progutati brodić. Ipak, stvari su malo drugačije. Radi se o optičkoj iluziji, koju fotografi nazivaju "prisilna perspektiva", a kojom se objekti postavljaju tako da izgledaju veće, manje, dalje ili bliže nego što zapravo jesu.

- Kada sam snimio fotografiju, ajkula je bila udaljena bukvalno samo nekoliko santimetra od mog aparata - rekao je Kanon i dodao da je brod stajao nekoliko metara dalje.

On je naišao na ovu ajkulu dok je putovao sa udruženjem "Ningaloo Reef Dive i Snorkel".

Kako je objasnio, ova ajkula bila je veoma radoznala, te je provela čitavih 50 minuta pri površini sa ljudma koji su se našli tu, pritom jureći mehuriće i proveravajući svoju okolinu.

- Bilo je to zaista retko iskustvo da imamo takvu radoznalu igru ajkule - rekao je Kanon i dodao da one obično plivaju u pravim linijama u potrazi za hranom.

Najveći primerci ove vrste ajkule mogu porasti i više od 40 metara.

U videu pogledajte kako izgleda ova vrsta ajkule i kako reaguje na ljude:

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Biznis insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.