NJIHOVA ĆERKA JE PREMINULA: Otac je posle svega upozorio na ovu opasnost!
Slomljeni otac, Foto: Printscreen / Infopult24

veliki oprez!

NJIHOVA ĆERKA JE PREMINULA: Otac je posle svega upozorio na ovu opasnost!

On sada pokušava podići svest o opasnostima koje vrebaju u domovima

Objavljeno:

Jedan užasnuti tata koji ne može preboleti smrt svoje dvogodišnje kćeri Frančeske izašao je u javnost sa upozorenjem za sve roditelje. Njihova je kćera, naime, progutala malu (gumb) bateriju, ali nije se njome počela gušiti, pa zato tata nije odmah shvatio što se događa.

Ali dok je on mirno sedeo pored nje, baterija je s prvim kontaktom sa slinom počela korodirati te je u trenutku malena umrla u mukama nakon što joj je ta tekućina iz baterije doslovno spalila unutrašnje organe. - Užasno mi je teško o tome govoriti. Ne mogu vam opisati kolika me krivica izjeda jer sam bio tamo, s njom, a nisam primetio šta se događa. Zato vas želim upozoriti ne samo zato da pazite gde ostavljate predmete u kojima se nalaze te male baterije, već zato da, ako vam se to ikada i dogodi, znate prepoznati nuspojave. Ja ih nažalost nisam primetio na vreme, nisam ni znao za njih. Možda … da sam znao. Možda za nas ne bi bilo kasno - ispričao je gušeći se u suzama ožalošćeni otac.

Frančeska
Frančeska foto: Printscreen / Infopult24

On sada pokušava podići svest o opasnostima koje vrebaju u domovima.

- Moja je Frančeska progutala rezervnu bateriju koja se nalazila u originalnom pakovanju naših 3D naočrla. A takvih je predmeta u domovima jako puno – nalaze se u ključevima, toplomerima, u muzčkim čestitkama, doslovno vrebaju iz svakog ugla, pa stoga sve njih morate zaista čuvati daleko od dohvata dece koja su još uvek toliko mala i nesvesna opasnosti. I još uvek sve živo prvo stave u svoja usta te su zbog toga dvostruko opasnije od drugih sitnih predmeta s kojima bi se mogli ugušiti. No gušenje bi svaki roditelj primetio na vreme i reagovao, a ovako – niste ni svesni da se pred vašim očima odvija nešto tako strašno što u velikoj meri na kraju rezultuje smrću. Ali, smrt neće nastupiti odmah – dete će vam dati znakove, pa ih znajte i prepoznati. Ako dete nekako teško diše, počne naglo plakati, prima se za bolna prsa ili trbuh, odjednom zvuči promuklo, traži vode ili teško pije vodu i guta. Ili je već baterija učinila štetu pa nastupi proliv, krvava stolica, povraćanje … u tom slučaju nikada ne čekajte ni trenutka.

Odmah idite u hitnu, možda vaše dete nije progutalo ništa, ili ste se samo uplašili, ali u svakom slučaju bolje je promptno reagovati, nego čekati da se situacija smiri. I to zato što u ovakvim slučajevima ne postoji vreme koje će “popraviti” stvar, već je može samo pogoršati.

Pogotovo ako koristite litijumske baterije, jer kada one dođu u kontakt sa slinom, nastaje jaka hemijska reakcija koja stvara tekućinu kakva se inače koristi za dezinfekciju i odčepljivanje odvoda, što doslovno pali sve što dotakne i u roku od dva sata može ubiti osobu. I zato, ako ikada posumnjate na ovako nešto, odmah se zaputite lekaru. Ne čekajte ni časa, pa iako se i osramotili kada shvatite da je nestala baterija još uvek na “svom” mestu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infopult.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.