DOKTORKA NIJE HTELA DA PREGLEDA DEVOJČICU (5) ZATO ŠTO JE KASNILA: Onda se dogodilo ono NAJGORE!
Eli je preminula zbog nemara lekara, Foto: Youtube printscreen

slučaj koji je šokirao BRITANIJU

DOKTORKA NIJE HTELA DA PREGLEDA DEVOJČICU (5) ZATO ŠTO JE KASNILA: Onda se dogodilo ono NAJGORE!

Eli Mej Klark i njenu majku su odbili da prime pošto su imali "pravilo 10 minuta", tako da devojčica nije na vreme dobila terapiju koja bi joj spasila život.

Objavljeno: 27.02.2018. 10:00h
  • 3

Devojčica (5) iz Njuporta, koja je bolovala od astme, preminula je u bolnici nakon što jemedicinska sestra odbila da je primi kod doktora, pošto je kasnila na svoj termin pregleda.

Eli Mej Klark i njenu majku su odbili da prime pošto su imali "pravilo 10 minuta", tako da devojčica nije na vreme dobila terapiju koja bi joj spasila život.

Njena majka je primetila da nešto nije u redu, i požurila je u bolnicu, međutim kasnila je 25 minuta na predhodno zakazan pregled. Čak se seća da je rekla recepcionarki u bolnici da će možda kasniti.

Majka tvrdi i da je recepcionarska En Džons tek 20 minuta kasnije obavestila doktorku da su one stigle. Onda je usledilo nešto još gore - doktorka Džoana Rov nije pitala ni zašto su došle, niti je pogledala karton devojčice,ali odbila je da je pregleda.

Očajna, gospođa Klark je odvela ćerku kući, a uveče se dogodilo ono najgore - malena je kašljala, a zatim poplavela u licu. Kada su stigli u bolnicu, već je bilo prekasno.

Čitav slučaj je završio na sudu, i čeka se presuda, a doktroka čija je neprofesionalnost šokirala Britaniju, uputila je porodici formalno izvinjenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs / BBC.com )

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media