CRVENI SLADOLED OD KOG MOŽETE DA UMRETE! Vražiji dah smeju da jedu samo punoletni, a potpisujete i ugovor da jedete na sopstvenu odgovornost! (FOTO) (VIDEO)
Najopasniji sladoled na svetu, Foto: Printscreen / Twitter / darkdowknight

ovo mora da se proba!

CRVENI SLADOLED OD KOG MOŽETE DA UMRETE! Vražiji dah smeju da jedu samo punoletni, a potpisujete i ugovor da jedete na sopstvenu odgovornost! (FOTO) (VIDEO)

Kako bi uopše došli u poziciju da probate navedeni sladoled, morate imati minimum 18 godina

Objavljeno:

Sladoled "Vražji dah" čak je 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasco umaka, tvrde iz popularnog kafića Aldwych i sladolednog salona. Ako želite da ga probate, morate da imate minimum 18 godina.

Škotski kafić Aldwych i njihov popularni sladoledni salon odlučili su da svojim mušterijama ponude ono što smatraju najopasnijim sladoledom na svetu.

Kako bi uopše došli u poziciju da probate navedeni sladoled, morate imati minimum 18 godina. Čak i ako prođete test za odrasle, moraćete da potpišete dokument o odricanju odgovornosti ako nešto pođe po zlu nakon što probate sporni sladoled.

Potpisom spornog dokumenta, pristajete na rizik od telesnih povreda, bolesti, ali i mogućeg gubitka života.

Sladoled je 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasco umaka

Vlasnik recepture sladoleda "Vražji dah" tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasco umaka. Pripremljeni papar koji se koristi u sladoledu dolazi u neverojatnih 1.569.300 jedinica vreline po Scovilleovoj lestvici jačine paprike.

Priprema i sve vezano za sladoled toliko je vruće da osoblje mora da nosi rukavice pri rukovanju sladoledom. Iako nije poznato što se sve nalazi u receptu navedenog sladoleda, vlasnici sladolednog salona kažu kako originalna receptura potiče iz davne 1936. godine.

Hrana je začinjena aktivnom komponentom koja se zove kapsaicin, koja deluje kao alat koji je namenjen odvraćanju od telesne boli. Kad se konzumira, kapsaicin se veže na receptore boli u živcima koji se zovu TRPV1 na isti način na koji vrućina šalje upozoravajuće signale vašem mozgu kroz bol i gorčinu i senzaciju u ustima. Telo reaguje na tu pretnju znojenjem, izazivanjem pojavljivanja krvi na licu, suzama u očima i curenjem nosa.

Pikantna hrana podiže nivo testosterona

Ako ste jedan od onih koji ne razume zašto bi neko mogao da podnese tako začinjeno jelo, niste sami. Nedavno objavljena studija sugeriše da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati viši nivo testosterona, dok druga studija sugeriše da muškarci konzumiraju takvu hranu s rezervom, ali i zbog uzbuđenja.

Bez obzira na to da li tražite uzbuđenje ili želite nekoga da impresionirate, jedenjem ovog sladoleda zasigurno ćete doći do željenog rezultata. Osim toga, pikantni sladoled vrlo je jeftin. Vlasnici sladolednog salona kazali su kako isti neće koštati više od 'normalnih' sladoleda.

BONUS VIDEO:

Mmmm... Čarobne ledene rolnice sa dalekog Tajlanda

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.