SVEKRVA IZ PAKLA: Terala sina i snaju da joj naprave unuče, ovakvom odgovoru se nije nadala!
Žalila se na sina i snaju, Foto: Printscreen / uspješnažena.com

dosađivala snaji

SVEKRVA IZ PAKLA: Terala sina i snaju da joj naprave unuče, ovakvom odgovoru se nije nadala!

Da li se vi slažete sa odgovorom?

Objavljeno:

Magazinu "Slejt" se javila jedna gospođa koja se požalila zbog toga što njen sin jedinac uporno ne želi da ima decu, pa je pitala za savet da ga nagovori da ipak ima potomstvo.

Ovako je glasilo njeno pitanje:

- Zabrinuti smo jer naš sin jedinac nema decu. Nedavno smo pokušali direktno da raspravimo to s našom snajom. Rekla je da bi njen posao bio jako uzdrman, jer tamo ne plaćaju porodiljsko. Pokušali smo da je ohrabrimo tako da smo joj rekli kako ona uopšte ne mora da radi jer je naš sin vrlo uspešan, a mi smo imućni. Čini se da ju je to jako uvredilo. Kako da ih uverimo da samo želimo da budu srećni?" Dobila je sledeći odgovor:

- Najbolji način da decu uverite da želite njihovu sreću je da prestanete da direktno doprinosite njihovoj nesreći tako što ih neprestano ugnjetavate zbog njihovih životnih izbora, kao i da prestanete da pretpostavljate da znate bolje od njih šta će ih usrećiti. Izvinite se sinu zbog toga što forsirate to pitanje. Uzmite njegove izgovore s punom vrednosti, ono što su za vas "izgovori" za njega mogu da budu savršeni razlozi da oloži roditeljstvo, ili da uopšte nema decu. A izvinite se i snaji zbog pretpostavke da bi ona trebalo da ostavi posao i da rađa decu samo zato što vi smatrate da je tako zgodnije. A zatim se ostavite te teme zauvek. Izgubili ste pravo da nedužno pitate o tome planiraju li decu zato što ste uzastopno istu stvar pitali bezobrazno, bez poštovanja i neumesno.

Čitaoci su u komentarima izneli svoja iskustva na sličnu temu, većina se saglasila s odgovorom konstatujući da bi roditelji trebalo da prestanu da se mešaju u izbor dece.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Uspjesnažena.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.