ZAVLADAO JE PLAVI MESEC: Sad je pravo vreme da posetite lekara!
Astrolozi se hiljadama godina bave fenomenom punog Meseca, Foto: Pixabay

magija

ZAVLADAO JE PLAVI MESEC: Sad je pravo vreme da posetite lekara!

Veruje se da pun Mesec utiče na naša čula i intuiciju, a navodno može i na menstrualni ciklus

Objavljeno:

Ovog januara će se tzv. Supermesec pojaviti dva puta, što je retka astrološka pojava, kažu astrolozi. Počelo je Supermesecom u znaku Raka, a drugi puni Mesec je 31. januara.

Kad se dvaput u mesecu pojavi Supermesec, drugi se naziva i Plavi Mesec, a ovaj put Plavi mesec se poklopio s totalnim pomračenjem kad se Zemlja, Mesec i Sunce poravnaju na način da Zemlja blokira sunčevu svetlost.

Veruje se da pun Mesec utiče na naša čula i intuiciju, a navodno može i na menstrualni ciklus.

Ženama se često ciklusi usklađuju s punim ili mladim Mesecom, a budući da je 31. januara pun Mjesec istovremeno i plavi Mesec, drugi puni Mesec u januaru, i još uz sve to i Supermesec - što znači da je 14 posto veći i čak 30 posto svetliji nego inače, postoji verovatnoća da će imati uticaj i na čovekovu psihu i telo.

- Ovaj puni Supermesec može i ne mora uticati na menstrualni ciklus. Nije tajna da menstrualni ciklus od 28 dana reflektira i mesečev, ali nauka još nije pronašla vezu između ova dva ciklusa. Ipak, Mesec je oduvek bio moćni predstavnik ženstvenosti, pa bi ovo bilo fenomenalno vreme da se žene posvete sebi i svojim telima, posete doktora i obave potrebne preglede - objasnila je astrološkinja Amelija Kvint za MSN.

- Ako budete te sreće da dobijete menstruaciju na pun Mjesec, to je jako povoljan znak. Kako se u to vreme telo regeneriše, Mesec kao da obasjava skrivene želje pomažući ženama da ostvare svoje ciljeve u idućoj godini. Poštujte svoje telo, potrebe i intuiciju, i zapamtite da ne postoji pogrešan način da se povežete sa čarolijom svog tela, bez obzira na Supermesec - dodala je Kvint.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.