NAJTEŽIH 38 MINUTA U ŽIVOTU! Ova poruka je jednog oca naterala da BIRA s kojim detetom će umreti!
Foto: Printscreen

strahota!

NAJTEŽIH 38 MINUTA U ŽIVOTU! Ova poruka je jednog oca naterala da BIRA s kojim detetom će umreti!

I mnogi drugi stanovnici opisali su kako su reagovali na zastrašujuće obaveštenje

Objavljeno:

Nakon što je stanovništvo Havaja upozoreno na opasnost od balističke rakete jedan otac je doživeo najtežih 38 minuta u svom životu. Sve troje dece bila su mu na različitim mestima i morao je da odluči kod koga će da ode.

Havajima preti opasnost od napada balističkom raketom. Odmah potražite sklonište. Ovo nije vežba” - čuo je poruku, koja se ispostavila kao lažna uzbuna.

Posle nemilog događaja, otac je na društvenim mrežama opisao svoja osećanja.

- Upravo sam parkirao vozilo u Bišop stritu i sav sam u suzama. Adrenalin polako napušta moje telo. Samo pet minuta pre upozorenja ostavio sam najstarije dete na aerodromu i otišao u restoran. Tamo sam saznao o pretnji i morao sam da odlučim da li da tu potražim sklonište, da odem kući kod dvoje mlađe dece, da se vratim na aerodrom, ili da odem kod supruge na posao - napisao je on.

havaji
havajifoto: Print Screen Youtube

- Odlučio sam da odem kući kod dvoje najmlađih. Pomislio sam da je tamo najviše članova moje porodice, znajući da neću stići na vreme. Jurio sam uz Saut strit prema autoputu kada sam saznao da je u pitanju greška. J..i se Civilna zaštito!

I mnogi drugi stanovnici opisali su kako su reagovali na zastrašujuće obaveštenje.

- Jutros smo se zapravo spremali da idemo na plažu. Imam dvomesečno dete, svi smo bili zajedno. Kada je objavljeno upozorenje, prestravili smo se. Bili smo na 36. spratu hotela i nismo znali šta da radimo.

- Bili smo potpuno van sebe, obuli smo se i taman smo hteli da siđemo niz stepenice, kad su nam javili da ostanemo unutra. I dalje smo bili uznemireni. Odneli smo dete u kupatilo. Nismo znali šta drugo da uradimo s kolicima, u slučaju da treba da bežimo.

Celo jutro smo bili van sebe. Supruga je plakala i nismo znali šta da radimo - izjavio je Adnan Mesivala za “Rojters”.

Hipotekarna agentkinja Ronda Ramirez (56) nalazila se u hotelu Vajkiki turist kada je oko osam jutra čula upozorenje i “odmah je počela da plače”. Majkl Sterling (56) iz Los Anđelesa bio je s njom u hotelu.

- Pomislio sam: “Šta možemo da radimo? Ne možemo ništa protiv rakete.”

Jedna osoba je izjavila za “Miror” da je nakon što je pozvala hitnu službu obaveštena da je tokom vežbe civilne zaštite neko pritisnuo pogrešno dugme:

- Operater je rekao da je u pitanju vežba civilne zaštite, ali da je neko pritisnuo pogrešno dugme.

Agencija za reagovanje u hitnim situacijama na Havajima saopštila je da nije jasno zbog čega je podignuta lažna uzbuna, ali da osoblje radi na rasvetljavanju slučaja.

Pogledajte bonus video:

Šutanovac o Srpskoj listi koja je DS i Ivanovića nazval "antisrpskom" koalicijom

(Espreso.co.rs / mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.