FEJSBUK JOJ DOŠAO GLAVE:  Kačila je fotke svog sina tinejdžera, a onda je on rešio da je pošalje u zatvor ZBOG TOGA!
Posle ovoga nesrećna majka neće prići kompjuteru, Foto: Stock Shutterstock

pazite šta radite na društvenim mrežama

FEJSBUK JOJ DOŠAO GLAVE: Kačila je fotke svog sina tinejdžera, a onda je on rešio da je pošalje u zatvor ZBOG TOGA!

Italijanka iz Rima dobila je zabranu kačenja fotografija svog sina na društvenu mrežu "Fejsbuk" i zaprećeno joj je kaznom od 10.000 evra ako se ne pridržava pravila

Objavljeno:

Njen šesnaestogodišnji sin podneo je žalbu sudu zbog njenih navika na društvenim mrežama, među kojima je i kačenje njegovih fotografija na "Fejsbuk", bez njegovog odobrenja. Sud u Rimu koji se bavi brakorazvodnom parnicom dečakovih roditelja, presudio je u korist dečaka.

Kako piše britanski "Dejli mejl", tinejdžeru je dosadilo to što njegova majka previše slika deli na internetu, i pitanje je izneto tokom procesa razvoda. Sud je odlučio da prema itajanskom pravu o autorskom vlasništvu, slike pripadaju osobi na slici, zbog čega je majka kršila zakon.

Pazite šta kačite na Fejsbuk
Pazite šta kačite na Fejsbukfoto: EPA

Tako se žena, čiji identitet nije otkriven, našla pred kaznom od 10.000 evra, ukoliko ne prestane da objavljuje na internetu informacije o svom sinu. Takođe će morati da ukloni sve slike, postove i video snimke svog sina sa svog naloga na društvenoj mreži.

Sajt je naveo izjavu advokata Đuzepea Kroarija, koji je rekao da je majka takođe narušila uslove korišćenja "Fejsbuka", jer je kačila slike na koje nije imala pravo. Kako se navodi u uslovima ove društvene mreže, korisnici su saglasni "da ne kače sadržaj ili preduzimaju akcije na fejsbuku koje krše nečija prava, ili na drugi način krše zakon".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.