POSLE 13 GODINA BEKSTVA: Uhapšen vođa jakuza, a odao ga je OVAJ DETALJ!
13 godina se krio od policije, Foto: EPA

internet ga je koštao slobode

POSLE 13 GODINA BEKSTVA: Uhapšen vođa jakuza, a odao ga je OVAJ DETALJ!

Japanska policija ga je bezuspešno tražila zbog ubistva

Objavljeno:

Vođa japanskih jakuza koji je 13 godina bio u bekstvu uhapšen je pomoću slika njegovog istetoviranog tela na internetu. Sedamdesetdvogodišnji Šigeharu Širaij, priveden je juče u Lopburi, gradiću u centru Tajlanda. - Osumnjičeni je priznao da je vodja pod grupe Jakuza Kodokai -,rekao je danas portparol tajlandske policije.

Ipak, on nije priznao ulogu u ubistvu zbog kojeg ga traže - ubistvu rivala koje je navodno počinio 2003. godine.

Ubrzo posle ubistva Širai je nestao i sakrio se u Tajlandu gde se oženio. Tajna o njegovom skrovištu je izgleda bila dobro čuvana dok jedan lokalni list nije objavio sliku jednog mršavog čoveka sa velikim tetovažama po telu i bez vrha jednog malog prsta. Slika je 10.000 puta podeljena preko interneta, i privukla je pažnju japanske policije koja je zatražila od Bangkoka da istraži stvar.

Tetovaže ga odale
Tetovaže ga odalefoto: EPA

On je zvanično uhapšen zbog ilegalnog boravka na Tajlandu pošto nije imao ni pasoš ni vizu i biće izručen Japanu gde će mu se suditi. Prema tajlandskoj policiji on je živeo povučeno od dolaska u Tajland pre 13 godina, dobijao je novac dva ili tri puta godišnje od jednog Japanca koji ga je posećivao.

Jakuza bande, nalik na mafiju, deo su japanskog društva vekovima i po proceni imaju 60.000 članova. Dok same bande nisu ilegalne, veći deo njihove imovine stečen je ilegalno kroz kocku, prostituciju, trgovinu drogom i sajber hakovanje, ali investuiraju i u legalne poslove kao što je reciklaža.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.