MRAČNA TAJNA POPRAVNOG DOMA ISPIVALA POSLE VIŠE DECENIJA: Dečake prisiljavali na UŽASNE STVARI!
Dečaci su u popravnim domovima trpeli jeziva zlostavljanja, Foto: Pixabay

šok u britaniji

MRAČNA TAJNA POPRAVNOG DOMA ISPIVALA POSLE VIŠE DECENIJA: Dečake prisiljavali na UŽASNE STVARI!

Advokatu Dejvidu Grinvudu se javilo preko 400 žrtava

Objavljeno: 13:52h

Dejvidu Grinvudu, advokatu koji se specijalizovao za slučajeve zlostavljanja dece, javilo se preko 400 dečaka koji tvrde da su bili žrtve brutalne torture u popravnim domovima Britanije tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Ovaj advokat će zastupati te muškarce u njihovoj potrazi za pravdom u slučaju koji je šokirao celu zemlju. Tvrdi da mu se svakodnevno javljaju nove žrtve.

Noel Smit je jedan od svedoka, koji je u popravnom domu završio zbog krađe motora. Malteretiranje koje je tamo doživeo za tri meseca boravka ostavilo mu je velike traume, i dalje ga gurnulo u kriminal. Počelo je i pre nego što je stigao u dom - u policijskoj stanici su ga bacili na pod i šutirali. A onda je usledio pakao:

- Kad smo stigli, šutirali su nas nogama, vukli za uši. Jedan od njih mi je zabio prst u oko. Jednom, kad smo bili unutra, svukli su nas gole, dok nam se celo osoblje smejalo i dobacivalo nam uvrede - otkriva, naglašavajući kako su svi dečaci bili prestrašeni.

DEVOJČICE MOGU DA SE UDAJU SA 9 GODINA: Nova odluka turske vlade razbesnela svet!

On je posmatrao kako dečake nasilno obaraju sa stolica, vučući ih za testise.

Popravni dom o kojem je reč zvao se Medomsli. Advokat Grinvud naveo je šta su sve doživljavali dečaci u ovim prostorijama - njih su silovali, u anus im gurali strane predmete i prisiljavali su ih na oralni seks.

Tokom vladavine Margaret Tačer, centri za prekršaje maloletnika vođeni su tzv. vojnom disciplinom, uz uverenje kako će ih to odvratiti od ponovnog kršenja zakona, a događalo se upravo suprotno.

- Klijenti s kojima sam razgovarao su mi rekli kako je boravak tamo bio najbliže paklu što su iskusili, pravo mučenje. Bili su zaključani i nisu mogli pobeći. Bivši "zatvorenici" u centru Istvud Park su mi ispričali da su dobivaji udarac u glavu svaki put kad ne bi odgovorili sa "gospodine", a drugi su opisivali da su redovno premlaćivani za najmanju stvar, na primer tukli su ih gumenim cevima, prisiljavali na ekstremne vežbe, ledene tuševe, i terali da satima budu u čučnju. - kaže Grinvud.

NAJVEĆI SKANDALI U 2017. GODINI: Navikli smo na svašta, ALI ONI SU ZAISTA PREVRŠILI SVAKU MERU! (VIDEO)

Sada se vodi velika istraga o ovim domovima, a Britanija je obećala da će žrtve dobiti zasluženu pravdu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Express.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.