PRED SMRT JE OSTAVILA PISMO KOJE ĆE VAS RASPLAKATI: Ove reči će vas naučiti da više CENITE SVOJ ŽIVOT!
Holino oproštajno pismo oduševilo je svet, Foto: Facebook printscreen

poslednje reči

PRED SMRT JE OSTAVILA PISMO KOJE ĆE VAS RASPLAKATI: Ove reči će vas naučiti da više CENITE SVOJ ŽIVOT!

Posmatram svoje telo kako mi pred očima propada i nestaje i sve što želim je više rođendana i Božića sa porodicom, ili samo još jedan dan sa mojim dečkom i psom. Samo još jedan.

Objavljeno:

Holi Bučer (27) izgubila je borbu sa rakom kostiju, i na žalost preminula, ali je iza sebe ostavila inspirativno pismo koje će vas duboko dirnuti.

Ovo pismo je nakon njene smrti objavila njena porodica na njenom Fejsbuk profilu.

Njene reči postale su viralne i inspirisale su ljude širom sveta.

- Teško je i čudno u ovim godinama prihvatiti svoju smrtnost. To su godine kada se smrtnost obično ignoriše. Dani prolaze i vi jednostavno očekujete da će stalno svanuti novi dan, a onda se dogodi neočekivano. Uvek sam zamišljala sebe staru, izboranu i sedu, verovatno zbog mnogo dece i unučića i velike porodice koju sam želela imati sa ljubavi svog života. To želim toliko snažno da doslovno boli.

To je caka sa životom: njegova krhkost i nepredvidivost znače da je svaki novi dan dar, a ne nešto što se podrazumeva. Danas imam 27 godina. Ne želim umreti. Volim svoj život i srećna sam zahvaljujući svojim voljenima. Ali, o mom odlasku ne odlučujem ja.

Volela bih poručiti ljudima da ne brinu oko malih, beznačajnih, svakodnevnih sitnica. Na kraju svi delimo istu sudbinu, pa iskoristite vreme koje imate da se osećate moćno i veliko, i ne dozvoljavajte glupostima da vam pokvare dan.

Svaki put kad počnete da kukate oko neke gluposti, pomislite na nekog sa stvarno velikim problemima. Budite zahvalni na svojim sitnim poteškoćama i nadiđite ih. U redu je pomisliti da je nešto naporno i teško, ali nemojte kukati oko toga i stvarati dramu, niti kvariti drugima raspoloženje.

Holi je imala veliku ljubav
Holi je imala veliku ljubavfoto: Facebook printscreen

Kada to rešite, izađite napolje i duboko udahnite. Pogledajte kako je nebo plavo, a trava zelena. Sve je lepo. Pomislite koliko ste samo srećni što možete da dišete i sve to vidite.

Možda ste danas vozili kroz nesnosnu gužvu, nenaspavani ste, frizerka vam je upropastila kosu, grudi su vam male, a celulit nikako da nestane, kao i onaj višak kilograma s kojim se borite. Pustite sve to. Verujte mi, ništa od ovoga neće vam biti na kraj pameti kada dođe vaše vreme za odlazak. Sve to je toliko nevažno kada se osvrnete i sagledate u celosti svoj život.

ZLOKOBNA MISTERIJA AMERIČKOG GRADIĆA: Mlade žene masovno obolele od retkog oblika raka, niko ne zna uzrok!

Posmatram svoje telo kako mi pred očima propada i nestaje i sve što želim je više rođendana i Božića sa porodicom, ili samo još jedan dan sa mojim dečkom i psom. Samo još jedan.

Život nije zamišljen tako da ga se živi preko ekrana, niti je smisao u snimanju savršene fotke…uživajte u prokletom trenutku, ljudi!

Poručila je da uživamo u svakom trenutku
Poručila je da uživamo u svakom trenutkufoto: Facebook printscreen

Slušajte muziku, mazite psa, pričajte s prijateljima, ostavite taj telefon. Putujte ako vam se putuje, ako ne, uživajte kod kuće. Trošite novac na iskustva, ne na stvari. Pojedite tu tortu, bez krivice. Recite ne stvarima koje ne želite. Ne dozvolite da vas drugi nateraju da radite stvari koje ne želite.

Još jedna stvar - redovno darujte krv. Vi ćete se osećati bolje i spasićete mnoge živote, jer jedna donacija može spasiti čak tri čoveka. Donacije krvi su meni pomogle da preživim još jednu godinu na Zemlji, sa mojim voljenima. To je godina kada sam se sjajno provela. - napisala je Holi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 100posto.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.