TEORIJE ZAVERE ZBOG KOJIH SMO SUMNJALI U SVE: Ko stoji iza masakra u Las Vegasu, da li su Trampa prisluškivali, Zemlja je zapravo ravna?!
Teorije zavere koje ne mogu lako da se objasne, Foto: AP / Fonet / Facebook

RETROSPEKTIVA

TEORIJE ZAVERE ZBOG KOJIH SMO SUMNJALI U SVE: Ko stoji iza masakra u Las Vegasu, da li su Trampa prisluškivali, Zemlja je zapravo ravna?!

Ove teorije će vas šokirati!

Objavljeno:

Teorije zavere obožavaju ljudi širom sveta, a u mnoge se i dan danas iskreno veruje.

Godina iza nas, 2017. bila je prepuna događaja i ličnost koji su bili toliko spektakularni da su pokrenuli oko sebe razne glasine, tumačenja i naravno inspirisali nove teorije zavere.

I američki predsednik Donald Tramp više puta je izjavio kako obožava teorije zavere, a sada je sam postao akter mnogih.

Evo koje su bile najupečatljivije u 2017. godini:

Masakr u Las Vegasu bio je tajna operacija

Maskr u Las Vegasu ostavio je brojna neodgovorena pitanja
Maskr u Las Vegasu ostavio je brojna neodgovorena pitanjafoto: AP

U Las Vegasu je Stiven Pedok ubio 59 osoba, međutim teoretičai zavere smatraju da on nije jedini krivac. Među njima je najglasniji Aleks Džons, koji ima svoju emisiju i portal "Infowars" gde plasira svoje teorije zavere. Džons smatra da je masakr bio "operacija sa lažnom zastavom" odnosno tajna operacija iza koje Jevreji i tajne službe SAD, koji su krivicu svalili na Pedoka. U njegovu komplikovanu teoriju umešan je i O.Džej Simpson, koji je malo pre masakra pušten iz zatvora. Čak se tvrdi da je postojao i drugi napadač koji je pomagao Pedoku, međutim policija je to demantovala. U prilog Džonsonovoj teoriji ide samo to što istražitelji još uvek nisu uspeli da utvrde motiv Pedokovog stravičnog zločina.

Zla jogurt kompanija

Jogurt kompanija optužena je za užasna zlodela
Jogurt kompanija optužena je za užasna zlodelafoto: AP

Aleks Džons ponovo se našao u žiži javnosti kada je plasirao još jednu teoriju zavere. Ovoga puta, on se obrušio na kompaniju koja se bavi proizvodnjom jogurta "Čobani" iz Ajdaha. Džons je kompaniju optužio da je njenim dolaskom u grad Tvin Fols stopa kriminala naglo porasla, da su se pojavile neobjašnjive bolesti i da ulicama šetaju "silovatelji migranit". Kompanija ga je naravno tužila, a Džons je tada rekao da će dokazati svima da je u pravu, i da će kamerom snimiti sve o čemu je pričao. Međutim, mesec dana kasnije morao je da uputi izvinjenje kompaniji, i uspeo je da se nagodi kako ne bio dobio veliku kaznu zobg kleveta.

Prisluškivanje Trampovog tornja

Obama je navodno prisluškivao Trampa
Obama je navodno prisluškivao Trampafoto: AP

Donald Tramp je 4. marta 2017. napisao nešto što je potpuno šokiralo javnost, ali niko mu nije zapravo poverovao.

- Užas! Upravo sam saznao da je Obama prisluškivao Trampov toranj malo pre moje pobede. Koliko nisko je Obama pao kada me je prisluškivao tokom izbora! Ovo je ravno aferi Votergejt. On je bolestan čovek! - napisao je Tramp.

U narednim danima nastao je haos i svi su od Bele kuće tražili dokaze. Oni ih naravno nisu imali. Optuživali su medije što pišu da je Tramp sve umislio tvrdeći da je štampa već pisala o tome. Međutim, niko nije objavio tu vest pre Trampe optužbe. Bela kuća je takođe izjavila da je britanska tajna služba pomogla Obami, što su Britanci prokomentarisali kao "potpuno smešno".

Šest meseci kasnije, istraga je pokazala da prisluškivanja uopšte nije bilo.

Lažni glasovi

Tramp je tvrdio da je postojala prevara za vreme glasanja
Tramp je tvrdio da je postojala prevara za vreme glasanjafoto: Pixabay

Ponovo Tramp - ovoga puta se osvrnuo na predsedničke izbore i ponovo izneo tvrdnju koja nema dokaza. Nakon što je izgubio 3 miliona glasova od strane Hilari Klinton u Nju Hempširu, Tramp je izjavio da je u pitanju prevara. Navodno su to ilegalni glasovi, a jedan od članova osoblja Bele kuće, Stiven Miler rekao je da će to i dokazati. Međutim, u tome nije uspeo. Zapravo, mnogi veruju da je su te tvrdnje plasirane kako bi se progurao novi sistem provere glasova, koji je više puta načio greške nego što je zapravo otkrio lažne glasove.

Antifa pokret će izazvati građanski rat u Americi

Antifa pokret trebalo je da digne revoluciju u novembru
Antifa pokret trebalo je da digne revoluciju u novembrufoto: Fonet

Pred kraj leta 2017. brojni konzervatvni sajtovi kao i Jutjub desničari počeli su da šire alarmirajuća upozorenja o Antifa pokretu u SAD. Oni su tvrdili da se aktivisti ovog pokreta spremaju da 4. novembra izazovu tolike nerede da ulicama Amerike da će započeti novi građanski rat u toj zemlji. Desničari su pozivali ljude da se naoružaju i spreme za borbu sa hordom maskiranih pobunjenika koji će preuzeti zemlju.

Naravno, došao je i 4. novembar a građanski rat nije izbio. Ono što se zapravo dogodilo bilo je to da je pokret pod nazivom "Odupri se fašizmu" organizovao proteste u 20 gradova, ali su to bile zapravo mirne šetnje praćene muzičkim koncertima. Desičari su se posle pravdali kako su se revolucionari uplašili od njih.

Zemlja je ravna

Živimo u zabludi da je Zemlja okrugla?
Živimo u zabludi da je Zemlja okrugla?foto: Facebook

Kao što ste već verovatno znate, u XXI veku postoji udruženje koje veruje da je Zemlja zapravo ravna ploča. Ova teorija zavere postala je aktuelna u godini za nama kada je igrač NBA Kajri Irving rekao da on u to zaista veruje. Kasnije se pravdao da se šalio. Korak dalje otišao je reper B.o.b koji je čak pokrenuo onlajn fond da prikupi dovoljno novca kako bi konačno dokazao suludu teoriju. Njih dvojica nisu usamljeni u tome, jer Fejsbuk grupa udruženja koje veruje da je Zemlja ravna ima preko 100.000 članova.

Istraga o Trampovoj povezanosti sa Rusijom

Luis Menš je tvrdila da je Trampov impičment već počeo
Luis Menš je tvrdila da je Trampov impičment već počeofoto: Facebook / Louise Mensch

Dok su sve zavere koje smo poenuli do sad pokrenuli desničari, ovu je pokrenula žena sa levog političkog spektra. Luis Menš je nekadašnja poslanica britanskog parlamenta koja je iznela niz neproverenih informacija u vezi istrage povezanosti Donalda Trampa sa Rusijom.

Menš je na Tviteru tvrdila da je Stiv Benon, savetnik Bele kuće, ruski špijun i da je već osuđen na smrtnu kaznu zbog toga. Benon ni dan danas nije uhapšen. Zatim je tvrdila i da je Rusija finansirala proteste u Fergusonu.

Ona je čak objavila i da je Trampov impičment (opoziv) već počeo, što naravno nije bila istina. U tekstu je čak pogrešno objasnila na koji način se sprovodi procedura impičmenta.

Uprkos svim lažnim tvrdnjama, Menšov tekst je objavio i "Njujork tajms" u rubrici "komentari čitalaca", i tada je izbio veliki sukob između redakcije magazina i Luise Menš. Redakcija je zahtevala da Menš u tekstu naglasi kako se redakcija ne slaže ni sa čim što je napisala.

Bez obzira kojih političkih uverenja bili, očigledno je da će teorije zavere pronaći put do vas.

A istina je - negde tamo!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Yahoo.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.