Ova žena ima REDAK DAR koji plaši sve oko nje! Može da NAMIRIŠE OPASNU BOLEST!
Foto: Print Screen Youtube

inspirisala naučnike

Ova žena ima REDAK DAR koji plaši sve oko nje! Može da NAMIRIŠE OPASNU BOLEST!

Upotrebila je svoje "supermoći" kako bi pomogla naučnicima da naprave prvi dijagnostički test kroz 10 molekula

Objavljeno:

Pomoću njene sposobnosti naučnici rade dijagnostički test koji se temelji na 10 molekula. Oni će moći da otkrivaju bolest u najranijoj fazi zbog čega bi lečenje moglo biti efektivnije.

Ova žena koja može da namiriše Parkinsonovu bolest i upotrebila je svoje "supermoći" kako bi pomogla naučnicima da naprave prvi dijagnostički test kroz 10 molekula.

Nakon smrti žene se OKAMENIO: 10 do sad NEPOZNATIH činjenica O STALJINU! (FOTO)

Džoj Milne, 67-godišnjakinja iz Škotske, začudila je brojne doktore svojom sposobnošću da namiriše Parkinsonovu bolest od koje je umro njen suprug. Istraživači iz Mančestera su čuli njenu priču i počeli da razmišljaju o mogućnosti da se bolest stvarno može dijagnostifikovati mirisom.

Džojinu sposobnost su naučnici testirali tako što su joj dali različite majice i zamolili da izdvoji one koje su nosili oboleli od Parkinsonove bolesti - pronašla je svaku. Zbog te neverovatne sposobnosti uspela je da otkrije osobi iz kontrolne skupine početak te bolesti, zbog čega se počeo rano lečiti.

- Ja sam samo mali deo populacije, negde između psa i čoveka - rekla je Joy. Dodala je i kako je svoju "supermoć" otkrila pre dve godine kada je, zajedno sa suprugom, išla na sastanke podrške obolelih od Parkinsonove bolesti. Kada su došli prvi put i seli, rekla je svome suprugu kako svi imaju isti miris kao i on.

Zbog njene pomoći, naučnici su otkrili 10 molekula koje bi mogli izolovati, a koje uzrokuju specifičan miris obolelih od Parkinsonove bolesti. Nakon tog otkrića nadaju se da će uspeti da naprave test koji će moći da detektuje bolest pre svih ostalih dijagnostika.

Bonus video:

4 super recepta koji PRODUŽAVAJU ŽIVOT ZA 7 GODINA!

Bilo da ste pušač ili ne, da se hranite zdravo ili ne, da vežbate ili ne, postoje stvari koje vam mogu produžiti život. Pogledajte koja su to četiri korisna saveta o tome i primenite ih kod sebe.

(Espreso.co.rs / Izvor: dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.