ZNATE LI ZAŠTO SE MUSLIMANKE POKRIVAJU? Ovo je najbolji odgovor na to pitanje (FOTO)
Foto: AP

priča koju svako treba da zna

ZNATE LI ZAŠTO SE MUSLIMANKE POKRIVAJU? Ovo je najbolji odgovor na to pitanje (FOTO)

Mnogima, pogotovo u zapadnom svetu, nije jasno zašto se neke muslimanke pokrivaju

Objavljeno:

Možda najbolji odgovor leži u jednoj kratkoj priči, koju svakako treba pročitati kako bi se bolje razumela poenta toga. Jedan Britanac došao je kod mudraca i pitao ga: Zašto kod vas u islamu nije dozvoljeno da se muškarci rukuju sa ženama. Zar to nije neobično? Mudrac je odgovorio drugim pitanjem: Možeš li se ti rukovati sa kraljicom Elizabetom?

foto: Reuter

Britanac odgovori: Naravno da ne. Postoje smo određene osobe koje se mogu rukovati sa našom kraljicom. A ja nisam među njima… Mudrac onda reče.

E vidiš. Naše žene su kraljice, a kraljice se ne rukuju sa nepoznatim muškarcima. Onda je Britanac upitao: A zašto vaše devojke pokrivaju njihovo telo i kosu. Zar to nije diskriminacija i zlostavljanje?

foto: Printscreen/Youtube/MSNBC

Mudrac se samo nasmešio i iz džepa izvadio dve čokoladne bombone. Jednu je odmotao iz celofanske folije, a drugu je zadržao u originalnom omotu. Onda je obe bombone bacio na prašnjav pod. Pogledao je Britanca i rekao mu… Ako te sada pitam da uzmeš jednu od ove dve bombone i pojedeš. Koju od njih ćeš uzeti i staviti u usta? Britanac nije dugo razmišljao: Ovu u celofanu, naravno. Mudrac se opet blago nasmeši i reče: To je način kako mi vidimo naše žene. (Espreso.co.rs/ Izvor: novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.