AKO IZBIJE TREĆI SVETSKI RAT: Ovo su NAJBEZBEDNIJE ZEMLJE SVETA u koje možete da pobegnete!
Foto: Pixabay

siguran spas

AKO IZBIJE TREĆI SVETSKI RAT: Ovo su NAJBEZBEDNIJE ZEMLJE SVETA u koje možete da pobegnete!

U slučaju da svet zahvati novi rat velikih razmera, evo gde se možete skloniti

Objavljeno:

Od poslednjeg rata u koji je bio uključen čitav svet prošlo je puno vremena, ali to ne znači da će mir trajati zauvek.

Analitičari se ne pitaju "hoće li biti Trećeg svetskog rata" već "kada će on početi" - što i ne čudi s obzirom na stalno nuklearno naoružavanje i tenzije koje postoje među mnogim zemljama sveta. U najgorem scenariju ipak postoje države koje će biti izostavljene iz sukoba.

Evo 10 najbezbednijih:

Neutralna Švajcarska

Ovo je zemlja koja je zahvaljujući svojoj vojnoj neutralnosti izbegla brojne krvave sukobe u istoriji Evrope. Švajcarska ima dobro naoružanu vojsku i brojne bunkere. Takođe je okružena visokim planinama koje su odličan štit od nuklearnog napada koji bi mogao da se dogodi u susednoj Francuskoj ili Italiji.

Izolovane zemlje

Tuvalu, Novi Zeland, Island i Butan su četiri odlične zemlje za beg od rata, najviše zbog svoje geografske izolovanosti. Osim toga, one strateški nisu značajne za napad, što je samo još jedna prednost. Zbog toga od ovih zemalja samo Novi Zeland ima vojsku, ali nije ni sa kim u sukobu.

Zemlje sa prirodnom zaštitom

Država Latinske Amerike - Čile, dugačkim i visokim vencom Anda zaštićena je od napada na prirodan način. Čile je takođe zemlja sa razvijenim ljudskim pravima i dosta čistim vazduhom što je jako značajno ako dođe do nuklearnih napada.

Danska ima posebnu prednost

Iako sama država Danska ne bi bila zaštićena u slučaju rata, jer je član NATO i nalazi se blizu ostalih evropskih zemalja, njeni stanovnici mogli bi da se sakriju na Grenlandu. Ovo ostrvo je neutralna teritorija, i dovoljno je veliko i izolovano.

Maltu su napadači uvek zaobilazili

Ovo mediteransko ostrvo je odolevalo napadima brojnih osvajača kroz istoriju. Zbog toga se predpostavlja da se niko ne bi trošio resruse na napad unapred osuđen na propast. Takođe je previše mala da bi se na nju trošila nuklearna bomba.

Irska ne učestvuje u ratovima

Kao Švajcarska, Irska teži vojnoj neutranosti. Ona nije članica NATO i teži potpunoj političkoj nezavisnosti. Prema irskom zakonu, ima pravo da učestvuje u konfliktu samo ako to odobre Ujedinjene nacije.

Fidži je daleko od svega

Kopno je predaleko od ovog ostrvceta u Pacifiku. U ovom tropskom raju živi mali broj ljudi, a vlada je vojno neutralna.

(Espreso.co.rs / Express.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.