Ovo je Hitler snimljen DEVET godina nakon zvanične SMRTI! Fotografije FIRERA ISPLIVALE U JAVNOST!
Foto: Printscreen

javna tajna?

Ovo je Hitler snimljen DEVET godina nakon zvanične SMRTI! Fotografije FIRERA ISPLIVALE U JAVNOST!

Sredinom pedesetih godina pojavio se firer, ali je CIA ignorisala sve što se pričalo o njemu

Objavljeno: 20:28h

CIA je znala za priču o čoveku koji je za sebe tvrdio da je Adolf Hitler, a živeo je u Kolumbiji među bivšim nacistima tokom pedesetih godina, otkrivaju nedavno otkriveni dokumenti. Agenti nisu ozbiljno shvatili tvrdnje bivšeg vojnika SS-a, ali šef CIA-ine ispostave u Karakasu je preneo tvrdnje nadređenima zajedno s fotografijom. Spisi pokazuju da je čovek po imenu Filip Citroen prišao agentima 1954. godine kako bi rekao da je upoznao čoveka koji tvrdi da je Hitler i živi u gradu Tunja, severno od Bogote, piše Daily Mail.

Do trenutka kada su agenti preduzeli bilo kakvu akciju, čovek koji tvrdi da je Firer - pravim imenom Adolf Schuttlemayer - pobegao je u Argentinu. Međutim, CIA je očigledno bila vrlo skeptična prema tvrdnjama i preporučila da se istraga "odbaci". Tvrdnje su se ponovo pojavile nakon što je kolumbijski novinar Hose Kardenas objavio dosijee iz arhive CIA-e, kada su postali otvoreni u devedesetim godinama.

foto: Profimedia

Citroen tvrdi da je posetio Tunju dok je radio za železničku kompaniju gde je upoznao čoveka koji je "stvarno ličio na Firera i tvrdio da je Hitler".

Dokument kaže: 'Citroen je tvrdio da je upoznao tog pojedinca na mestu pod nazivom 'Residencies Coloniales ', koja je prema izvoru pretežno naseljena bivšim nemačkim nacistima. "Prema Citroenu, Nemci koji borave u Tunji slede navodnog Adolfa Hitlera, obraćajući mu se kao FIrer i pozdravljaju ga nacističkim pozdravom" Citroen je agentima čak i pokazao fotografiju gde sedi pored čoveka koji zaista liči na na nacističkog diktatora u pokušaju dokazivanja svoje priče. Agenti su zabeležili priču u neformalni memorandum, pokazuju dokumenti, ali uglavnom su je odbacili kao fantastične glasine. No, 1955. drugi muškarac, identifikovan samo pod kodnim imenom Cimelodi-3, prišao je agentima s istom pričom.

foto: Profimedia

Cimelodi je rekao da Citroen, koji je do tada živeo u Venecueli, tvrdio da je bio u kontaktu s Hitlerom jednom mesečno pri redovnim posetama Kolumbiji dok je radio za KNSM Royal Dutch Shipping Company. Cimelody je takođe pokazao agentima fotografiju koja je pokazala Citroena s Hitlerom, koji je imenovan na poleđini slike kao Adolf Schuttlemayer. Prema Cimelodiju, Adolf Hitler napustio je Kolumbiju 1955. i uputio se za Argentinu, iako ne kaže tačno gde. Nakon razgovora s Cimelodijem, agenti su odlučili da napišu informacije u formalni izveštaj poslano nadređenima. Međutim, izveštaj je popraćen još jednim pismom u kojem piše: "Smatra se da se na tom pitanju mogu uložiti ogromni napori uz slabe mogućnosti utvrđivanja konkretnih stvari. Stoga predlažemo da se ta stvar odbije."

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.