Kada sam imala 14 godina, nacisti su se otimali ko će da spava sa mnom! (FOTO) (VIDEO)

devojčica sa cvećem

Kada sam imala 14 godina, nacisti su se otimali ko će da spava sa mnom! (FOTO) (VIDEO)

Žena iz malog američkog grada razotkrila je deo svoje mračne istorije iz nacističke Nemačke
Objavljeno: 09.12.2015. 10:50h
Hanelore Olberc imala je samo šest godina kad joj je rečeno da u Hanover dolazi Adolf Hitler i da je njoj pripala čast da mu preda buket. Ta osamdesetšestogodišnjakinja, koja živi u Misuriju, prvi put je progovorila o susretu sa najozloglašenijim čovekom u istoriji.

Dan kada je Hitler umro: Objavljeni snimci poslednjih trenutaka firerovog života! (FOTO) (VIDEO)

- Kad sam imala šest godina, predstavljala sam idealnu devojčicu u Hitlerovim očima. Bilo je to 1935. godine. Moj učitelj me je izabrao zajedno sa još četiri devojčice iz drugih razreda da se upoznamo sa Hitlerom, da bismo bile njegove 'devojčice sa cvećem'. Ja sam odabrana zbog izgleda.

YouTube Printscreen


Rečeno joj je da mora da stoji u redu na ulici sa drugim devojčicama i da čeka.

- Onog trenutka kad je Hitler došao, ja sam morala da piškim. Uspaničila sam se i prisetila kako mi je mama uvek govorila da prekrstim noge ako me jako potera. Bila sam očajna, pa sam to i učinila.

Da možete da se vratite u prošlost, da li biste zadavili Hitlera u kolevci? Ovi ljudi bi (FOTO)

Hitler je bio u srednjem od tri automobiila i kad je izašao nije se ni nasmejao, priseća se Olberc. 

- Bio je u tamnožutoj uniformi. Izgledao je sređeno i lepo, pa je krenuo prema nama sa ženom koja je nosila korpu. Prvo je prišao devojčici koja je imala njegove omiljene karanfile. Pomazio ju je po glavi i uzeo cveće. Zatim je prišao drugoj i učinio isto. Kad je došao do mene, pogledao me, ali mi nije dodirnuo glavu. Otišao je bez pozdrava, a ja nisam znala što sve to znači.Tokom 1944. godine jedan nacista je naredio Hanelore da u 14. godini napusti dom i počne da kuva za mlade naciste, na Hitlerovom imanju u Augzburgu, gde su slušali predavanja. Pet devojčica je kuvalo za dečake stare između 16 i 18 godina.

Najneprijatnije joj je bilo kada se srela sa Kurtom Valdhajmom, nacistom koji je posle rata postao diplomata, političar i generalni sekretar UN.

Valdhajm ju je želeo. Dok je plesala, Kurt je rekao jednom oficiru da će provesti noć sa njom. Drugi oficir je odgovorio da neće, jer je on želi u svom krevetu. Muškarci su se posvađali i počeli da se prepiru ko ju je prvi primetio.

Olbercova se prepala i počela da plače. Želela je da pobegne... Srećom, odjednom se začuo zvižduk, pa su se svi vojnici smirili i napustili dvoranu.

(Espreso.rs / Express)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media