Dragulji kvantne fizike: Da li je stvarnost stvarna? Ne znate? Pitajte nobelovce! (FOTO)

sve je energija, a ne materija

Dragulji kvantne fizike: Da li je stvarnost stvarna? Ne znate? Pitajte nobelovce! (FOTO)

Ono što mi nazivamo stvarnošću sazdano je od stvari koje ne možemo da smatramo stvarnim – zapisao je jednom prilikom nobelovac Nils Bor
Objavljeno: 13:57h
Ono što percipiramo kao naš fizički materijalni svet uopšte to nije Nobelove nagrade
- Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala, niste je još razumeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću sazdano je od stvari koje ne možemo da smatramo stvarnim – zapisao je on jednom prilikom.
Krajem 19. veka fizičari su počeli da istražuju odnos između energije i materije. Na taj način dotadašnja teza njutnovskog materijalnog svemira propada. Nju menja spoznaja da je sve u svemiru sazdano od energije. - Uprkos svim empirijskim dokazima, čak i sama pomisao da bi to mogao da bude istinit opis prirode stvarnosti još uvek izaziva cinizam, nerazumevanje pa čak i bes – rekao je T. Folger.
Kvantni fizičari su ustanovili da su atomi građeni od vrtloga energije koji se stalno vrte i vibriraju, a svaki zrači svoj jedinstveni energetski potpis. Dakle, ako stvarno želimo da posmatramu sebe i saznamo šta smo - mi smo zapravo bića energije i vibracija koja zrače svoj jedinstveni energetski potpis. To je činjenica koju nam kvantna mehanika konstantno iznova potvrđuje. Mi smo puno više od onoga što percipiramo da jesmo i krajnje je vreme da počnemo da gledamo na sebe u tom svetlu.
Ako bismo promatrali sastav atoma mikroskopom videli bismo male nevidljive vrtloge slične tornadu s beskonačnim brojem energetskih čestica koje se zovu kvarkovi i fotoni. Oni sačinjavaju strukturu atoma.
Kada bi sve više i više fokusirali strukturu atoma na kraju ne bismo videli ništa - promatrali bismo fizičku prazninu. Atomi nemaju fizičku strukturu, mi nemamo fizičku strukturu, fizičke stvari stvarno nemaju nikakvu fizičku strukturu! Atomi su građeni od nevidljive energije, a ne od opipljive materije. - Moramo da prihvatimo nepobitan zaključak. Svemir je nematerijalan i spiritualan – stav je Ričarda Kona Henrija.
Vrlo zbunjujuće zar ne? Naše iskustvo nam govori da se naša stvarnost sastoji od fizičkih materijalnih stvari. Otkriće da svemir nije skup fizičkih delova kako predlaže Njutn, nego je holistička isprepletenost nematerijalnih energetskih talasa, dolazi iz radova Alberta Ajnštajna, Maksa Planka i Vernera Hajzenberga.
Nikola Tesla je jednom rekao: "Onoga dana kada nauka počne da proučava nefizičke pojave, u deset godina će napredovati više nego u ranijim vekovima svoje istorije." Srećom mnogi naučnici su već napravili taj skok, i počinju da ispituju posledice onoga što je otkriveno u kvantnoj fizici. Jedno od tih otkrića je da posmatrač stvara stvarnost.
Ako je teško da se shvati kako je svet kojim smo okruženi sazdan od “misli”, koliko je tek teško prihvatanje iluzija za koje verujemo da su materijalne i stvarne? Temeljni zaključak nove fizike takođe priznaje da posmatrač stvara stvarnost. Kao posmatrači, lično smo uključeni u stvaranje svoje vlastite stvarnosti. Naučnici su primorani da priznaju da je svemir umna konstrukcija. Pionir fizike ser Džejms Džins je napisao: ”Svemir sve više izgleda ne toliko kao velika mašina, nego kao velika misao.”
Um više nije samo uljez u carstvu materije: pre bi ga trebalo percipirati kao kreatora i vladara carstva materije. "Ako želite da otkrijete tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije” – upućivao je Nikola Tesla. Istraživanja su pokazala da pozitivne emocije koje deluju u nekoj osobi mogu da dovedu do različitih iskustava za osobu koja emituje te emocije i za ljude oko te osobe. Da li na subatomskom nivou, frekvencija vibracije menja manifestaciju fizičke stvarnosti? Ako je tako - na koji način?
Znamo da kada atom menja svoje stanje, on apsorbuje ili emituje elektromagnetske frekvencije koje su odgovorne za promenu njegovog stanja. Da li različita stanja emocija percepcije i osećaja stvaraju različite elektromagnetske frekvencije? Da, i to je dokazano. Balkanspress

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.