NASA RASPISUJE KONKURS! Hoćete da branite ZEMLJU OD VANZEMALJACA? Evo šta je potrebno!
Foto: Printscreen/youtube

vanzemaljaci čuvajte se!

NASA RASPISUJE KONKURS! Hoćete da branite ZEMLJU OD VANZEMALJACA? Evo šta je potrebno!

Svi kandidati moraju da imaju bar godinu dana radnog iskustva u okviru civilne zaštite najvišeg nivoa i napredno znanje u vezi sa planetarnom zaštitom

Objavljeno:

Američka svemirska agencija (NASA) traži "oficira za planetarnu zaštitu". Kandidat koji bude odabran primaće od 124 do 187 hiljada dolara godišnje, uz razne beneficije.

Pozicija je uvedena davne 1967, a između ostalog, uključuje i smanjivanje mogućnosti da tokom istraživanja kontaminiramo mesec i ostala nebeska tela.

foto: AP/Hopd

Oficiri za planetarnu zaštitu su, takođe, zaduženi za sprečavanje širenja bilo kakvog vanzemaljskog mikroba koji bi dospeo na Zemlju, odnosno, kontaminacije naše planete.

foto: Pixabay

Iz tog razloga vrši se redovna analiza na prisustvo mikroorganizama robota koji učestvuju u istraživačkim misijama.

Svi kandidati moraju da imaju bar godinu dana radnog iskustva u okviru civilne zaštite najvišeg nivoa i napredno znanje u vezi sa planetarnom zaštitom.

Takođe je neophodan visok stepen obrazovanja iz oblasti prirodnih nauka, inženjeringa i matematike. Ukoliko ne budu umeli da demonstriraju stečene veštine u vezi sa planiranjem, izvršavanjem i nadgledanjem elemenata svemirskih programa od nacionalnog značaja, zainteresovani nemaju šta da traže na ovom konkursu, poručuje se. Isto važi i za veštine pregovaranja.

foto: Pixabay

Prijave koje budu stigle na sajt USAJobs.gov, NASA će primati do 14. avgusta.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.