IVANKA JE GODINAMA ZBOG POREMEĆAJA SKRIVALA DESNU POLOVINU LICA: Danas je ponosno pokazuje! (FOTO)
Foto: Facebook

devojka heroj

IVANKA JE GODINAMA ZBOG POREMEĆAJA SKRIVALA DESNU POLOVINU LICA: Danas je ponosno pokazuje! (FOTO)

Ona je rođena kao jedno od 25.000 dece u Evropi koja imaju Goldenhardov sindrom, urođeni poremećaj koji izaziva deformitete očiju, ušiju ili čitave strane lica

Objavljeno:

Ivanka Danišova je godinama skrivala desnu polovinu svog lica, gde god da se pojavljivala, zato što ju je bilo sramota kako ta polovina izgleda.

Ona je, naime, rođena kao jedno od 25.000 dece u Evropi koja imaju Goldenhardov sindrom, urođeni poremećaj koji izaziva deformitete očiju, ušiju ili čitave strane lica.

Ivanka je godinama bila predmet podsmeha, od vrtića pa do fakulteta, i vremenom je naučila da je najbolji način da se oseća malo bolje - da skriva polovinu lica zahvaćenu Goldenhardom.

Ipak, Ivanka se suočila sa svojim životom. Završila je pravni fakultet, počela da se bavi advokaturom, i to veoma uspešno, i završila je sa skrivanjem lica.

Svoj deformitet je operisala dvaput, a planira još jednu plastičnu operaciju koja bi trebalo da značajno izmeni njen izgled.

Zbog ovoga je na internetu pokrenula akciju prikupljanja para ""Rainbow for Ivanka", kojom želi skrenuti pažnju javnosti na bolest i ohrabriti druge ljude koji imaju isti ili sličan problem da se ne predaju.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.