ŽIVOT DUGUJEM SRPKINJI, ONA ME JE VRATILA IZ MRTVIH: Amerikanac doživeo srčani udar, oživljavali ga 42 minuta!
Foto: Instagram/John Ogburn

PREVARIO SMRT

ŽIVOT DUGUJEM SRPKINJI, ONA ME JE VRATILA IZ MRTVIH: Amerikanac doživeo srčani udar, oživljavali ga 42 minuta!

Na samom kraju ove neverovatne priče, on se zahvalio policajcima na njihovim neverovatnim naporima da ga vrate u život

Objavljeno: 15:40h

Džon Ogburn (36) iz Severne Karoline doživeo je srčani udar dok je radio za laptopom u svojoj kući. Njegovo srce je stalo na 40 minuta, a život duguje policajcima koji su se našli u blizini njegove kuće.

Policija je stigla tri minuta nakon poziva i započela oživljavanje koje je trajalo 42 minuta nakon čega su uspeli da osete puls.

Velikim naporima Lorens Giler i Nikolina Bajić, koja je poreklom iz Srbije uspeli su da spase njegov život iako kako se navodi nakon 20 minuta po pravilu treba prekinuti oživljavanje.

Nakon što je prebačen u bolnicu, doktori su Džona stavili u medicinski indukovanu komu kako bi se oporavio u narednih nedelju dana. Savetovano mu je da ne vozi narednih šest meseci i da se postepeno vrati na posao.

foto: Instagram/John Ogburn

- Prema dosadašnjim iskustvima, nakon svakog minuta u kojoj je srce prestalo da kuca, a ne provodi se kardiopulmonalna reanimacija, izgledi za preživljavanje smanjuju se za čak 10 odsto - objasnio je dr Majkl Kurc, profesor na Medicinskom univerzitetu Alabama.

On je rekao da se zaista oseća dobro iako oseća mali bol u grudima.

- Moja energija još uvek nije na nivou na kojem je bila, ali to je zbog promenjene rutine života - rekao je Džon za BBC.

Na samom kraju ove neverovatne priče, on se zahvalio policajcima na njihovim neverovatnim naporima da ga vrate u život i rekao da još uvek razmišlja o tome kako maksimalno da iskoristi "drugu šansu" u životu.

foto: Instagram/John Ogburn

- Uveren sam da su postojali okviri u kojima su trebali da proglase moju smrt, ali oni to nisu uradili, nastavili su da me spasavaju. Jednostavno sam im beskrajno zahvalan na tome - rekao je Džon.

(Espreso.co.rs / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.