NADREALNA PRIRODA: Ronioci otkrili podvodnu reku koja ide kroz okean! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/TecdiveTV

NESTVARNE DUBINE

NADREALNA PRIRODA: Ronioci otkrili podvodnu reku koja ide kroz okean! (VIDEO)

Beskrajno plava voda, mistične dubine i neverovatna priroda čine ovo mesto zaista posebnim, a ronioci iz celog sveta će verovatno tek početi da istražuju ove dubine

Objavljeno:

Iskusni ronioci uživaju vodama širom sveta, dubinama koje su mnogima nepoznate, a često i otkrivaju mesta za koja niko pre njih nije znao. Tako je bilo i ovog puta kada su se fotograf i ronilac uputili u Meksiko.

Kada su stigli do Yucatan Peninsule u Meksiku, posetili su Cenote Angelita ("mali anđeo") pećinu u kojoj ih sačekalo nešto neverovatno. Na ovom mestu se krije reka ispod okeana!

Sada se kao i ceo svet sigurno pitate kako je to moguće? Kvarenje krečnjaka dovodi do njegovog lomljenja i padanja što stvara jamu.

ŽIVOT NA MESECU: Kinezi prave eksperiment od 365 dana!

Ponašajući se kao rezervoar, jama se onda puni svežom podzemnom vodom i slanom vodom. Na kraju, organska materija završava u rovu, a kada se raspada stvara oblak vodonik-sulfida koji razdvaja svežu vodu na vrhu od slane vode koja je ispod.

Ronioci zapravo mogu da plivaju kroz ovaj oblak, a kako nailaze na grane koje čine "reku", ne mogu da ne pomisle da se nalaze u nekoj mističnoj šumi.

Beskrajno plava voda, mistične dubine i neverovatna priroda čine ovo mesto zaista posebnim, a ronioci iz celog sveta će verovatno tek početi da istražuju ove dubine.

(Espreso.co.rs / My Modern Met)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.