KUĆA PABLA ESKOBARA JE PRETVORENA U LUKSUZNI HOTEL, A NOĆ KOŠTA 450 EVRA! Ovde je kralj kokaina vrteo milijarde dolara dnevno! (FOTO)
Foto: public

gajba i po!

KUĆA PABLA ESKOBARA JE PRETVORENA U LUKSUZNI HOTEL, A NOĆ KOŠTA 450 EVRA! Ovde je kralj kokaina vrteo milijarde dolara dnevno! (FOTO)

Hrana koja se poslužuje pak dolazi iz vrta koji se održava na posedu hotela, od lokalnih farmera i poljoprivrednika

Objavljeno:

Više od deset godina kuća kralja kokaina u Tulumu u Meksiku zjapila je prazna, a Lio Lamca, trgovac umetninama, odlučio je to da promeni.

Izgradio je luksuzan hotel s pet zvezdica, zadivljujuću “Casa Malcu”, koja sada ima 35 ekstravagantnih soba, samo za odabranu klijentelu.

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Lokalno stanovništvo kaže da je Pablo Eskobar, čiji je kartel dnevno zarađivao oko milijardu evra, ovu rezidenciju izgradio 1980-ih. Raskošna vila smeštena je tik uz plažu, a nudi pogodnosti koje samo retki mogu priuštiti.

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Noć u kući Pabla Escobara košta oko 450 evra, piše 24sata.hr.

NARKOSI U SRPSKOJ REŽIJI! Ko je Eskobar, a ko njegova desna ruka? (FOTO)

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Hotel ima i podzemnu saunu, bazene uz more, sportske terene na zgradama, sobe i predvorja ispunjena slikama i skulpturama samo su deo bogate ponude prestižnog hotela.

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Hrana koja se poslužuje pak dolazi iz vrta koji se održava na posedu hotela, od lokalnih farmera i poljoprivrednika.

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Lio Lamca koji je na posedu prvi put bio 2003. godine , a 2012. ga počeo da ga renovira, kazao je da se za ovaj potez odlučio jer mu se činilo izazovnim.

– Nisam mogao da verujem da u ovom svetu posed poput ovog još uvek postoji i da ga još uvek nisu uzele bogate korporacije – kazao je Lamca.

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Po životu i liku Pabla Eskobara snimljena je i Netfliksova serija “Narkos” koja prati uspon i pad moćnog i nemilosrdnog gospodara droge. U cvetanju biznisa procenjuje se da je 80 posto kokaina koji se konzumirao u svetu distribuirao medelinski narkokartel. Kralja kokaina ništa nije sprečilo u uspešnom poslovanju, pa se smatra da stoji iza ubistava hiljada ljudi. Njegov posao je bio toliko obiman da je pored aviona, helikoptera, automobila, kamiona i brodova posedovao i dve podmornice za prevoz kokaina u SAD.

A post shared by Casa Malca Tulum (@casamalca) on

Eskobar je Mariju Viktoriju Henao oženio kad joj je bilo samo 15 godina. Ona je sa njihovo dvoje dece godinu dana nakon Eskobarove smrti putovala dok nije dobila azil u Argentini. Eskobara su policajci ubili u pucnjavi u Medelinu 2. decembra 1993, mada njegov sin tvrdi da mu se otac ubio.

Independent je u oktobru prošle godine napravio popis činjenica koje su demonstrirale koliko je Pablo Eskobar bio bogat.

1. Sredinom osamdesetih godina prošlog veka, Eskobarov kartel nedeljno je zarađivao 420 miliona dolara, odnosno 22 milijarde dolara godišnje.

2. Eskobar je sedam godina zaredom bio na Forbesovoj listi svetskih milijardera (od 1987. do 1993.). 1989. godine našao se na sedmom mestu najbogatijih ljudi na svetu.

3. Do kraja osamdesetih, opskrbljivao je 80 posto svetskog tržišta kokaina.

4. Svakog je dana u SAD krijumčario oko 15 tona kokaina.

5. Drugim rečima, četiri od pet Amerikanaca ‘šmrkali’ su Eskobarov kokain.

6. Eskobar je godišnje imao gubitke i do 2,1 milijarde dolara, no čak ni ta činjenica nije uticala na njegovo bogatstvo. Eskobarovo bogatstvo postalo je problematično kada nije uspevao da ‘pere’ novac dovoljno brzo. Stoga je skrivao novac po poljima (zakopavao ga), u skladištima, ugrađivao ga u zidove… Navodno je toliko puno zarađivao da je svake godine otpisao 10 posto novca kojeg su ili pojeli štakori u skladištima ili ga je uništila voda, ili je jednostavno nestao. Ali novca je bilo toliko puno da Eskobar za to nije ni mario.

7. Svaki mesec je na gumice kojima je vezao snopove novčanica trošio 2.500 dolara.

foto: public

8. Jednom je prilikom spalio 2 miliona dolara u kaminu jer je njegovoj ćerki bilo hladno. Prema tvrdnjama Eskobarovog sina, to se dogodilo za vreme dok se porodica skrivala u skloništu u planinskom području Medelina. Eskobarova ćerka Manuela je pokazivala znakove hipotermije, pa je otac odlučio da spali novčanice kako bi joj bilo toplo. U dim je doslovce otišlo dva miliona dolara.

9. Nosio je nadimak “Robin Hud” jer je delio novac siromašnima i gradio stanove za beskućnike. Izradio je 70 kvartovskih fudbalskih igrališta i zoološki vrt. Mnogi smatraju da je to činio iz jednostavnog razloga što više nije imao gde sa kešom.

10. S Kolumbijom je sklopio dogovor zahvaljujući kojem je boravio u vlastitom luksuznom zatvoru poznatom i kao “Katedrala”. Eskobar je mogao da bira ko će biti drugi zatvorenici i ko su čuvari. Takođe, najnormalnije je mogao voditi kartel iz zatvora i da prima posetioce.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.