NAJDUŽI NA SVETU: Most u Kini od 420.000 tona pravljen je 7 godina, košta milijarde evra a uzeo je već 7 života! (VIDEO)
Foto: Printsreen/Youtube/New China TV

REMEK DELO

NAJDUŽI NA SVETU: Most u Kini od 420.000 tona pravljen je 7 godina, košta milijarde evra a uzeo je već 7 života! (VIDEO)

Ovo remek delo će biti najduži most na svetu, njegova izgradnja se polako bliži kraju, a kineski most će povezivati Hong Kong, Đuhai i Makao

Objavljeno:

Kineskim neimarima je trebalo sedam godina kako bi sagradili most dužine 55 kilometara koji će biti otvoren krajem godine. Za njegovu izgradnju je potrošeno 98 milijardi evra, a cilj je da se smanji vreme putovanja između Hong Konga i Đuhaja za nekih 30 minuta.

Do sada je za ovo putovanje bilo potrebno čitava tri sata, a direktor upravnog biroa Zu Jungling je najavio svečano otvaranje za kraj godine.

Konstrukcija je teška 420.000 tona, što znači da ima dovoljno čelika da se sagradi čak 60 Ajfelovih kula.

Ko će morati još da vežba - Putin ili Tramp? Njihov govor tela pokazao KO JE BIO GLAVNI na istorijskom sastanku!

- Zbog nedostatka iskustva, trebalo nam je 96 sati da postavimo prvu cev u okean, a mnogi inženjeri i radnici malo spavaju čak četiri dana uzastopno - rekao je Jin Haiking, vodeći inženjer na projektu.

Na veštačkom ostrvu biće izgrađenje stanice za punjenje električnih vozila, poput automobila ili autobusa

Tokom gradnje ovog mosta, u poslednjih sedam godina, umrlo je sedam radnika dok je 129 povređeno.

Radnici Generalne unije za rad pozivali su vlast da poboljša bezbednost na radnom mestu, kao i da se istraže sve nesreće koje su se dogodile.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.