Ministre, molim te: U Austriji i toalet papir mora da se pravda! (FOTO)

poslaničko pitanje

Ministre, molim te: U Austriji i toalet papir mora da se pravda! (FOTO)

Ne znamo kakav tip ljudi radi u austrijskom Ministarstvu pravde, ali znamo da je ova institucija za svoje potrebe prošle godine nabavila 34.560 rolni toalet papira
Objavljeno:

Austrijski ministar pravde Volfgang Brandšteter bio je prinuđen da na poslaničko pitanje pravda potrošnju papira za higijenu u svom ministarstvu. Da li je eurokrem, da li je gov*o? Pogledajte kako je muž na WC šolji ispalio ženu! (VIDEO) To je lično od ministra zatražila poslanica Martina Šenk iz stranke "Tim Stronah". Ona je tražila da se tačno navede koliko je papira potrošilo njegovo ministarstvo, računajući tu i papir za higijenu, toalet papir i upotrebu recikliranog papira.

Ministarstvo je na ovo neuobičajno poslaničko pitanje uredno odgovorilo, i navelo da je prošle godine nabavljeno, a verovatno i potrošeno, 2.443.000 papira formata A4 i 334.500 papira formata A3.
Osim toga nabavljeno je i 34.560 rolni toalet papira i pet pakovanja po 24 puta 192 komada papirnih ubrusa. Ministarstvo pravosuđa je navlo i da nije korišćen nikakav reciklirani papir "kako u pisanoj komunikaciji, tako ni za higijenske potrebe".
Prošlogodišnja nabavka od 34.560 rolni toalet papira trebalo bi da pokrije potrebu za narednih pet godina, navelo je Ministarstvo, doajući da je zbog smanjenja troškova, kupovan samo "dvoslojni" toalet papir. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.