O NJIMA PRIČA CEO SVET: Japanski ronilac je najbolji prijatelj sa ribom već 25 godina! (VIDEO) (GIF)
Foto: Printscreen/Youtube/Great Big Story

SRODNE DUŠE

O NJIMA PRIČA CEO SVET: Japanski ronilac je najbolji prijatelj sa ribom već 25 godina! (VIDEO) (GIF)

Više od jedne decenije upoznaje biljni i životinjski svet oko hrama, ali ono što je najvažnije postao je prijatelj sa azijskim ovčarskim vlazom po imenu Yoriko

Objavljeno:

Najbolje prijatelje u životu biramo sami, sa njima delimo i sreću i tugu, provodimo mnogo vremena zajedno i na njih možemo uvek da se oslonimo. Ali šta ako nam najbolji prijatelj nije čovek? Izgleda da i ta prijateljstva traju čitav život.

Japanski ronilac je prijatelj sa istom ribom već 25 godina i ne ovo nije bajka, priča je realna. Hiroyuki Arakawa je zadužen za nagledanje hrama Shito religije koji se nalazi pod morem u Tateyama zalivu.

Više od jedne decenije upoznaje biljni i životinjski svet oko hrama, ali ono što je najvažnije postao je prijatelj sa azijskim ovčarskim vlazom po imenu Yoriko.

PUKLI OD SMEHA: Reportera vremenske prognoze oduvao vetar! (VIDEO)

Njihovo prijateljstvo je ovekovečeno snimkom koji je postao viral brzinom svetlosti. Oni se tradicionalno pozdravljaju poljupcem i on je jedini kojem Yoriko dozvoljava da je poljubi.

foto: Giphy

Nedavno je urađena studija kojom je potvrđeno da ribe prepoznaju ljudska lica. Naučnici su ribama pokazivali dve fotografije ljudskog lica i trenirali ih da izaberu jedno tako što će izbaciti pljuvačku na fotografiju.

Onda su rešili da stvari malo otežaju tako što su napravili crno-bele fotografije i izravnali oblik glave.

foto: Giphy

- Svi su mislili da će ovo ribama otežati prepoznavanje poznatog lica, ali tu su pogrešili. One su čak i tada uspele da prepoznaju lice sa više od 80 odsto preciznosti - rekao je doktor Njuport sa Oksforda.

Izgleda da je ovo novo istraživanje samo još jedna potvrda ovog velikog prijateljstva. Nema sumnje da Yoriko svaki put prepoznaje svog prijatelja sa kojim voli da provodi vreme.

(Espreso.co.rs / Bored Panda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.