OTKRIVENA TAJNA PISMA AJNŠTAJNA POSLE RAZVODA OD MILEVE MARIĆ: Velikom naučniku je bilo slomljeno srce!
Foto: Profimedia

otkriće

OTKRIVENA TAJNA PISMA AJNŠTAJNA POSLE RAZVODA OD MILEVE MARIĆ: Velikom naučniku je bilo slomljeno srce!

Genijalni fizičar je u duši bio veoma osetljiv i emotivan, i teško je preživljavao zemljotrese u ljubavi, poslu i životu

Objavljeno:

Albert Ajnštajn je bio jedan od najvećih naučnika u istoriji, ali njegova pisma koja su upravo otkrivena otkrivaju drugačiju, osetljivu stranu njegove ličnosti.

Lične poruke koje pisao teoretski fizičar tiču se njegovog bola i slomljenog srca posle propasti prvog braka, otuđenja od njegove dece i puta ka otkrivanju teorija koje su promenile istoriju.

Pisma takođe otkrivaju sjajan smisao za humor koji je Ajnštajn imao: tu su šale o starenju, kvantnoj fizici i Jevrejima.

Kolekcija Ajnštajnovih pisama će se uskoro prodati na aukciji u Londonu, u kući Christie's, a očekuje se da će pisma imati cenu od nekoliko stotina funti, pa sve do 150.000 funti.

U 56 pisama koje je napisao svom kolegi i prijateolju Mišelu Besou, Ajnštajn se sprda sa kolegama u berlinu, žali se jer ga prikazuju kao "vašarsku atrakciju" po Sjedinjenim Državama, a nekoliko pisama se bavi brakom sa Milevom Marić, i drugim brakom, sa rođakom Elsom Levental.

Tako u jednom pismu posle razvoda od Mileve Ajnštajn govori o naučnom radu koji je predao "iako se ne oseća dobro".

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.