OVAJ TAJKUN JE PRE 20 GODINA OTIŠAO DA ŽIVI NA PUSTOM OSTRVU: Zaprepastićete se kad čujete PRAVI RAZLOG
Foto: Printscreen/youtube/Docastaway Desert Island Expiriences

tu mu je lepše

OVAJ TAJKUN JE PRE 20 GODINA OTIŠAO DA ŽIVI NA PUSTOM OSTRVU: Zaprepastićete se kad čujete PRAVI RAZLOG

- Tamo odakle ja dolazim bio sam bolestan zbog novca. Novac je ono što čini ljude bolesnima, a moj brak se raspao i odlazak mi se činio najboljom solucijom - kaže Dejvid

Objavljeno: 07:55h

Multimilioner Dejvid Glašin (73) odlučio je pre 20 godina da potpuno napusti civilizaciju i preseli se na pusto ostrvo Restorejšn (Restauration), nedaleko od severoistočne obale Australije.

Bivši tajkun, koji je zaradio oko 30 miliona dolara na nekretninama, 1987. godine je izgubio celo bogatstvo u "crnom utorku", kada se desio jedan od najvećih slomova berze u istoriji.

Dejvid je dugo razmišljao - da li da obnovi svoje bogatstvo ili da napusti sve - i odlučio se za ovo drugo.

U maju 1997. godine Dejvid se preselio na pusto ostrvo, gde i danas živi, u drvenoj kolibici na plaži. Jedino društvo mu je mešanac psa i dinga, Poli.

Do pre dve godine, Dejvid je imao drugog ljubimca, psa Kvasija, kojeg je ubila zmija.

Iako se na pusto ostrvu bori sa nedostatkom svega i svačega, Dejvid kaže da mu je to dom, i da ga ne bi menjao ni za šta na svetu, i za divljinu kaže da je "manje opasna od ljudi".

- Tamo odakle ja dolazim bio sam bolestan zbog novca. Novac je ono što čini ljude bolesnima, a moj brak se raspao i odlazak mi se činio najboljom solucijom - kaže Dejvid.

On, ipak, priznaje da mu neke stvari nedostaju "iz sveta".

- To što sam sam ne znači da mi ne nedostaju inteligentni razgovori i fizički kontakt s drugim ljudima. Volio bih da nađem ženu koja bi živela sa mnom ovde, ili par dama koje bi me posetile nekoliko puta godišnje - priča Dejvid.

On na ostrvu ima i kompjuter i internet, i na taj način i traži srodnu dušu koju bi pozvao da živi s njim.

- Po onom to čitam, i zmije i krokodili i pauci na ostrvu su mi puno bolja opcija nego teroristički napadi i druge bolesti kojima je svet danas okružen - zaključuje Dejvid.

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.