Samo nek se toči: Amerikanci troše TRI PUTA VIŠE piva nego vode!
Foto: Reuters

e pa živeli!

Samo nek se toči: Amerikanci troše TRI PUTA VIŠE piva nego vode!

Prema podacima kompanije Nilsen, koja je merila prodaju piva trgovcima tokom 12 meseci do 25. februara 2017. godine, Amerikanci su u tom periodu potrošili 34,1 milijardu dolara na kupovinu piva u prodavnicama

Objavljeno: 11:05h

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, piše danas agencija Frans pres, navodeći da prodaja ovog pića u SAD-u godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara, delom zahvaljujući eksponencijalnom rastu prodaje piva na točenje.

Oko 206,7 miliona barela piva distribuirano je u Sjedinjenim Državama 2015. godine, poslednjoj celoj godini za koju su dostupne zvanične cifre Kancelarije za trgovinu i porez na alkohol i duvan.

Kako navodi francuska agencija, 14 odsto ukupnog iznosa distribuiranog piva u toj godini je uvezeno.

LJUBAV NA DALJINU: Svojim fotkama su objasnili kako su uvek zajedno! (FOTO)

Prošle godine, ukupna prodaja piva u Sjedinjenim Državama je iznosila 107,6 milijardi dolara, navode iz američkog Udruženju pivara.

Prema podacima kompanije Nilsen, koja je merila prodaju piva trgovcima tokom 12 meseci do 25. februara 2017. godine, Amerikanci su u tom periodu potrošili 34,1 milijardu dolara na kupovinu piva u prodavnicama.

foto: Giphy

To je gotovo tri puta više od iznosa koji su potrošili na kupovinu vode (12,5 milijardi dolara), i više nego što su potrošili na vino, dodaje se u tekstu.

Među američkim pivarama, kompanija Anhojzer-Buš InBev, koja prodaje svoj brend Badvajzer pod sloganom "Kralj piva", i dalje je vodeći proizvođač sa udelom od 44 odsto u ukupnoj prodaji.

Njegovo pivo "Bad Lajt" suvereno drži tron najomiljenijeg među potrošačima, s obizom na to da je gotovo svako peto pivo prodato u SAD (18 odsto) upravo ove marke.

foto: Reuters

Pivo na točenje je u ukupnoj prodaji u 2016. godini učestvovalo sa 23,5 milijardi dolara, što je porast od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima Udruženja pivara. Na to je uticala "ekspolozija" nicanja mikro-pivara poslednjih godina, koje sada u segmentu proizvodnje piva na točenje učestvuju sa udelom od 20,4 odsto, navodi Frans pres.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.