IPAK JE LEKOVITA? THC može da vam poboljša pamćenje!
Foto: Profimedia

novo istraživanje

IPAK JE LEKOVITA? THC može da vam poboljša pamćenje!

Novo istraživanje pokazuje da je malo marihuane svaki dan možda dobro za mozak, prenosi 'Daily News'
Objavljeno:

Mala doza marihuane na dan možda pomaže u odlaganju procesa starenja u mozgu i poboljša pamćenje kod starijih odraslih, prema studiji objavljenog u ponedeljak.

Pri svakom sudaru događaju se majušne eksplozije! POSLUŠAJTE PRAZNINU IZMEĐU SATURNA I NJEGOVIH PRSTENOVA!

Naučnici na Bonskom univerzitetu, zajedno spoljnim kolegama, demonstrirali su da marihuana poboljšava pamćenje i sposobnosti za učenje kod odraslih miševa. Niske doze THCa — psihoaktivnog kanaboida u marihuani — obrće pad kogitivnih mogućnosti, navodi se u izvodu iz lista 'Daily News'.

Istraživanje ukazuje da će doktori imati način da uspore proces starenja u ljudskim mozgovima.

- Iako je dug put od miševa do ljudi, osećam se ekstremno pozitivno u vezi prospekta da bi se THC mogao koristiti protiv demencije, na primer, - kaže Svenja Šulc, nemački naučni radnik.

Prema Andreasu Zimeru, profesoru univerziteta u Bonu, THC imitira učinak kanaboida koje telo prirodno proizvodi, koji obavljaju bitne funkcije u mozgu.

- Sa starenjem, količina kanaboida u mozgu se smanjuje - prema Zimeru. - Kada se aktivnost kanaboidnog sistema u mozgu smanji, nailazimo na ubrzano starenje u mozgu.”

Tokom četiri nedelje, mikrodoze THCa su date miševima raznih starosti. Naučnici su onda testirali kapacitet za učenje i pamćenje subjekata. Miševi iz kotrolne grupe su starili i zaboravljali normalno. Međutim, miševi kojima je dat THC su bili jednako dobri kao i kontrolni miševi. - Tretman je sasvim obrnuo gubitak funkcije kod starijih životinja. Izgledalo je da je obrnut molekularni sat,- tvrdi Zimer, a prenosi Daily News.

Studija obećava, ali potrebno je još istraživanja da bi se potrvrdilo da THC može obrnuti kognitivnu pad funkcija kod starih ljudi.

(Espreso.co.rs / DailyNews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.