GLOBALNO ZAGREVANJE SVE VIŠE UZIMA MAHA: Da li je Zemlja u opasnosti i šta nas sve čeka?! (FOTO)
Foto: Reuters

treba li da se zabrinemo?!

GLOBALNO ZAGREVANJE SVE VIŠE UZIMA MAHA: Da li je Zemlja u opasnosti i šta nas sve čeka?! (FOTO)

Temperature postaju sve više, nivo mora i okena se povećava, koncentracija glavnih gasova lagano ali sigurno prelaze granicu pa naučnici upozoravaju na jezive posledice
Objavljeno:

Povećanje temperature, koncentracija ugljen-dioksida, rast nivoa mora i povlačenje glečera jasni su znaci da je globalno zagrevanje jače nego ikada, i to će biti tema sastanka o sprovođenju Pariskog klimatskog sporazuma u ponedeljak u Bonu. Temperature na planeti su 2016. treći put zaredom oborile rekorde sa oko 1,1 stepen Celzijusa više nego u predindustrijskoj eri, saopštila je Svetska meteorološka organizacija.

U 21. veku 16 od 17 godina spada u najtoplije otkako je 1880. otpočelo merenje.

Površina pod ledom na Arktiku je tokom leta 2016. bila manja nego ikada, a u nekim oblastima Rusije temperatura je za šest ili sedam stepeni bila veća od uobičajene.

Ljudi će morati da se SELE SA ZEMLJE ZA TAČNO 100 GODINA: Čuveni fizičar izneo neverovatno upozorenje!

Na drugoj strani Zemlje, Antarktik je tokom proleća na južnoj hemisferi izgubio više od dva miliona kvadratnih kilometara između 2010. i 2016. Na planinama alpskog tipa glečeri su u povlačenju već 36. godinu zaredom.

foto: Reuters

Koncentracija glavnih gasova staklene bašte, ugljen-dioksida, metana i azot-oksida su u 2016. dostigli najviši nivo, a ugljen-dioksid je u 2015. prešao granicu od 400 čestica po milionu na globalnom nivou i ta tendencija se nastavlja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.