Kontrola informacija: Kina pravi svoju Vikipediju!
Foto: Profimedia

unose podatke

Kontrola informacija: Kina pravi svoju Vikipediju!

Projekat izrade onlajn enciklopedije sa oko 300.000 odrednica predvodi odeljenje za propagandu vladajuće Komunističke partije
Objavljeno:

Kina pravi svoju verziju besplatne onlajn enciklopedije, sličnu Vikipediji, koja će, medjutim, verovatno imati samo zvaničnu verziju osetljivih istorijskih dogadjaja bez mogućnosti da dobrovoljci pišu ili uredjuju sajt. Naučnici i stručnjaci koje je izabrao Peking jedini će imati mogućnost da unose podatke, što je još jedan pokazatelj napora kineske vlasti da kontroliše informacije dostupne na internetu, navodi AP. Projekat izrade onlajn enciklopedije sa oko 300.000 odrednica predvodi odeljenje za propagandu vladajuće Komunističke partije.

UZBUNA U LONDONU: Hitan sastanak u Bakingemskoj palati, otkriven razlog za konferenciju! Jedan od urednika Djijang Lidjun izjavio je da će onlajn Kineska enciklopedija biti najviše usredsredjena na teme koje se verovatno neće menjati, pre nego na nedavne dogadjaje, kao i na stvari koje imaju akademsku vrednost. Vikipedija na kineskom jeziku sada nije u celosti dostupna u Kini.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.