Demantovao naučnike: Rešio da bude kvočka i izlegao piliće! (FOTO)
Foto: Reuters

drugačiji performans

Demantovao naučnike: Rešio da bude kvočka i izlegao piliće! (FOTO)

Novinarima je rekao da mu je krajnja ambicija "šetnja po oblacima" na kojoj radi već pet godina, no zasad za to još uvek nije spreman
Objavljeno:

Iz deset kokošjih jaja koja je francuski umetnik Abraham Poenševal, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje zagrevao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terariju pariskog muzeja Pale de Tokio, izlegli su se pilići.

Kad je krajem marta odlučio da postane kokoška, da se umota u ćebe i "sedi" na jajima, očekivao je da će se pilići izleći za 21 do 26 dana. Nije puno pogrešio u proceni, jer je prvo pile ugledalo svetlost dana u utorak, a ostalih devet u četvrtak, saopštio je portparol pariskog muzeja, dodavši da su 'pilići' na putu prema obližnjoj farmi.

Drugačija lepota: Svojim stilom je osvojila milione! (FOTO)

Poenševal je od ranije poznat po neobičnim performansima, poput trodnevnog boravka u steni ili dvonedeljnog boravka u prepariranom medvedu, kao i po plovidbi Rajnom u gigantskoj boci.

Naučnici su procenili da Poenševalov zadnji poduhvat neće uspeti, odnosno da će završiti pogubno po embrione jer ljudi imaju nižu telesnu temperaturu od kokoške, međutim on ih je u tome demantovao.

foto: Reuters

Četrdesetčetvorogodišnji umetnik je pre početka performansa "Jaje" objasnio da prizor muškarca koji sedi na jajima "u prvi plan stavlja pitanje metamorfoze i polova".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.