Ovo ste se verovatno oduvek pitali: Čiji državljanin će biti beba koja se rodi u avionu?
Foto: Profimedia

među oblacima

Ovo ste se verovatno oduvek pitali: Čiji državljanin će biti beba koja se rodi u avionu?

Saznajte od čega zavisi čije će državljanstvo dobiti beba koja se rodi u avionu, šta je s onim bebama koje se rode u predelu međunarodnih voda ili iznad zemlje koja nema nikakve veze s majkom, ali i to da li ta beba dobija besplatne avio-karte do kraja života
Objavljeno:

Šona Oven verovatno ima jedan od najunikatnijih pasoša na svetu, budući da joj pod mestom rođenja umesto Bornmuta, Bazildona i Berkenheda, piše da je rođena u avionu 16 km južno od Mejfilda (Saseks).

Ona sada ima 26 godina i spada u samo nekoliko ljudi na planeti i u istoriji koji su rođeni u avionu. Kao uspomenu na specifične okolnosti u toku rođenja, roditelji su joj dali ime Shona Kirsty Yves (inicijali SKY - nebo).

Do njenog rođenja u avionu je došlo 1991. godine kad je Debora Oven, koja se vraćala u Veliku Britaniju s posla u Akri (Gana) i porodila se šest nedelja pre termina. Holandski doktor Vim Beker je takođe bio u ovom avionu, pa joj je pomogao da se porodi zajedno sa ekipom iz kabine.

OVAJ DEČKO SE PROBUDIO IZ KOME POSLE 12 GODINA: A onda je rekao nešto što je svima nateralo suze na lice! (VIDEO)

- Kapetan je potom objavio da imamo novog putnika u avionu. Svi su aplaudirali i služio se šampanjac. Pola sata kasnije smo sleteli na aerodrom u Getviku - ispričala je Debora za Gardijan 2014. godine.

Iako do ovakvih neobičnih porođaja dolazi veoma retko, Šona nije ni prva, a ni poslednja beba koja se rodila u avionu.

Pre nekoliko dana svet je obišla vest da se Nafi Diaby, koja je letela iz Gvineje do Burkine Faso, porodila u avionu, a devojčica se rodila na 12 km visine uz asistenciju putnika i posade iz kabine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.