OVO JE POSAO IZ SNOVA - za 60 dana ležanja, 16 hiljada evra! Ko voli nek izvoli!
Foto: Stock

da li ste spremni?

OVO JE POSAO IZ SNOVA - za 60 dana ležanja, 16 hiljada evra! Ko voli nek izvoli!

Idealni kandidati za ovaj posao iz snova su fizički spremni muškarci stari između 24 i 45 godina koji ne puše, nemaju alergije i imaju maksimalni indeks telesne mase između 22 i 27, preneo je Gardijan
Objavljeno: 04.04.2017. 18:37h
  • 55

Francuski institut za svemirsku medicinu i fiziologiju (MEDES) traži dobrovoljce koji bi 60 dana proveli u krevetu ne radeći ništa osim obavljanja fizioloških potreba i za taj "rad" bili plaćeni 16 hiljada evra.

AKO SPAVATE OVAKO BIĆETE KAO ŠAR PEJ! Ova poza za spavanje ubrzava pojavljivanje bora!

Idealni kandidati za ovaj posao iz snova su fizički spremni muškarci stari između 24 i 45 godina koji ne puše, nemaju alergije i imaju maksimalni indeks telesne mase između 22 i 27, preneo je Gardijan. U studiji MEDES-a iz Tuluza, koja se bavi efektima mikrogravitacije na telo astronauta, ima mesta za 24 muškarca. Od njih se očekuje da jedu, piju, kupaju se i obavljaju fiziološke potrebe u krevetu.

- Pravilo je da svakog trenutka najmanje jedno rame mora biti u kontaktu sa krevetom ili okvirom - kaže koordinator eksperimenta dr. Arno Bek i dodaje da je ideja studije da reprodukuje bestežinsko stanje na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Pre nego što počnu sa dvomesečnim izležavanjem kandidati će dve nedelje provesti na intezivnim fiziološkim testovima i merenjima.

10 otkačenih problema koje će razumeti samo oni rano idu na spavanje! (GIF)

- Zatim će uslediti 60 dana tokom kojih moraju da ostanu u krevetu, sa glavom spuštenom za oko 6 stepeni - rekao je Bek.

Nakon završetka eksperimenta, učesnici će još dve nedelje provesti na institutu u Tuluzu na programu oporavka, tokom koga će ponovo imati seriju testova kojima će naučnici pokušati da sagledaju negativne efekte produženog bestežinskog stanja na ljudsko telo.

- U određenim uslovima kardiovaskularni sistem je pogođen i nije u stanju da napravi isti napor kao i pre eksperimenta. Vidimo čak i tendenciju pada pritiska i vrtoglavice - kaže Bek.

On je rekao i da će, kao i astronauti u svemiru, i učesnici eksperimenta patiti od gubitka mišića u dodnjem delu tela, opadanja gustine kostiju i poteškoća u stajanju, što je negativna strana ovog posla iz snova.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media