Šta se dešavalo iza ZIDINA ZABRANJENOG GRADA: Hijerarhija i spletke u velelepnim haremima kineskih careva! (FOTO)
Foto: Profimedia

zabranjeni grad...

Šta se dešavalo iza ZIDINA ZABRANJENOG GRADA: Hijerarhija i spletke u velelepnim haremima kineskih careva! (FOTO)

Udruživanje sa evnusima, čedomorstva, izumi... Sa 20.000 žena, haremima u carskoj Kini nije manjkalo dinamike
Objavljeno:

U drevnoj carskoj Kini, car je morao da osigura nastavak dinastije dobijanjem naslednika. Zbog toga, vladari su imali ogromne hareme prepune žena, a zvog važnosti koju je ova institucije vremenom dobila, u njima je postojala čak i hijerarhija, piše Newsweek.rs.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Žene u imperijalnom haremu svrstavale su se u tri ranga: carica, družbenice i konkubine. CARICkoji su služili ove žene takođe su smatrani integralnim delom harema.

foto: Profimedia

Carica, koja je bila na vrhu hijerarhije, predstavljala je "zvaničnu suprugu". Ona je bila najpoštovanija žena u Kini i nosila je titulu "majke sveta". Svi osim cara i njegove majke bili su ispod nje i morali su da slušaju njena naređenja.

Pored carice, postojao je i čin carice udovice za one žene koje su nadživele svoje muževe. Najpoznatije među njima su Vu Cetjen iz dinastije Tang (koja je kasnije bila jedina žena koja je preuzela titulu cara) i Cisi iz dinastije Đing.

foto: Profimedia

Nakon carice, dolazile su družbenice. Broj i činovi družbenica razlikovao se u zavisnosti od vladajuće dinastije. U vreme dinastije Đing, carski harem imao je jednu carsku plemenitu družbenicu, dve plemenite družbenice i četiri družbenice.

foto: Profimedia

Više pročitajte na PORTALU NEWSWEK.RS.

(Espreo.rs / Newsweek.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.