Ofarbala se kao i svakog puta, a onda je USLEDIO HOROR! Nije ni sanjala da će je ovo snaći! (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook/Oh My Media Taiko Tai

šminka joj došla glave

Ofarbala se kao i svakog puta, a onda je USLEDIO HOROR! Nije ni sanjala da će je ovo snaći! (FOTO)

Za razliku od proizvoda koje je pre koristila, ovaj je imao p-fenilenediamin (poznat kao PPD)...
Objavljeno: 19:54h

Šesnaestogodišnja Tajla Durie iz Australije je tipična tinejdžerka, što znači da brine o tome kako izgleda. Provodi dosta vremena ispred ogledala, sređujući svoju kosu i šminkajući se.

Jedan dan joj je palo na pamet da ofarba svoje obrve i trepavice. Pre je kupovala boju za kosu i obrve u radnjama pa nije mislila o tome da postoji neki rizik.

To je bila velika greška.

Kako manje procedure poput ove uvek prođu dobro, nije se setila da pogleda tačne sastojke. Ali za razliku od proizvoda koje je pre koristila, ovaj je imao p-fenilenediamin (poznat kao PPD). Ova hemijska supstance se često koristi umesto kane ili drugih sredstava za bojenje.

Pre nego što dođete u kontakt sa ovom hemikalijom, veoma je bitno da proverite da li ste alergični na nju. To se radi jednostavnim i brzim testom. Većina ljudi ne zna da li je podnose ili ne, što može dovesti do situacije koja se desila ovoj devojci.

Sledeće jutro Tajla se probudila, ali nije mogla da otvori oči. Njena alergijska reakcija je bila toliko jaka da su joj oči bile natečene i zatvorene. Odmah je shvatila da mora otići u službu hitne pomoći.

- Probudila sam se gotovo slepa zbog reakcije, oči su mi nateklo ogromni baloni, plakala sam i vrištala. To je kao da vam je neko pesak istresao u oči i vi ne možete da ga izvadite. Obrve su me pekle kao da ih režete žiletom - opisala je.

Doktori u bolnici su uskoro potvrdili da je njen strah bio dobro zasnovan.

- Imala sam opekotine od hemikalije na obe obrve i nisam mogla ništa da vidim zbog otoka - napisala je na društvenim mrežama, da upozori svoje prijatelje.

Kasnije je izjavila sledeće:

- Bila sam prestravljena jer sam mislila da ću oslepiti tako mlada. Optometrista mi je sutradan rekao da sam imala sreće što nisam izgubila vid.

Imala je sreće. Zahvaljujući brzoj intervenciji i propisanoj masti, potpuno se oporavila. Nadamo se da će njena priča biti upozorenje za druge.

Čak i ako nikada niste bili alergični na boje, jedan novi sastojak može da izazove strahovite bolove.

Tajla je naučila lekciju na teži način, ali svi ostali bi konačno trebali da rade testove pre upotrebe bilo kojih kozmetičkih prizvoda. Mnogo je bolje biti siguran, nego kasnije žaliti.

(Esprreso.rs / Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.