Ajnštajn je zamalo postao predsednik jedne moćne države! Da je prihvatio, svet bi izgledao drugačije! (FOTO)
Foto: Profimedia

hvala, ali ne hvala!

Ajnštajn je zamalo postao predsednik jedne moćne države! Da je prihvatio, svet bi izgledao drugačije! (FOTO)

Kad je dobio ponudu, Ajnštajn je imao čak 73 godine, što je veoma neubičajeno za predsedničku ulogu. Međutim, to nije smetalo vlastima ove zemlje
Objavljeno: 09:39h

Dobitnik Nobelove nagrade, jedan od najpoznatijih fizičara i čovek koji je izneo najpoznatiju teoriju, imao je mogućnosta da postane drugi predsednik jedne moćne države.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prvi predsednik Izraela, Haim Vazman rekao je svojevremeno, da je Albert Ajnštajn "najveći" Jevrejin koji je ikad živeo. Upravo zbog toga, ambasada Izraela je 17. novembra 1952. godine poslala zvaničnu ponudu ovom naučniku, u kojoj ga moli da postane drugi predsednik Izraela!

U pismu je pisalo da bi naučnik morao da se preseli u Izrael, ali kako su naveli, to ne bi uticalo na njegov naučni rad.

Kada je dobio ponudu, Ajnštajn je imao čak 73 godine, što je veoma neubičajeno za predsedničku ulogu. Međutim, to nije smetalo vlastima Izraela.

- Mogao bi čak da poradi na našoj ekonomiji, da je oporavi, svojim poznavanjem matematike - rekao je svojevremeno, jedan statističar za magazin Tajm.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.