Milionski projekat: Ajfelova kula će biti ograđena zidom od neprobojnog stakla!
Foto: Reuters

sve za bezbednost

Milionski projekat: Ajfelova kula će biti ograđena zidom od neprobojnog stakla!

Ajfelov toranj i dvorište oko njega će biti ograđeni neprobojnim staklenim zidom, a zid će biti završen do jeseni ove godine
Objavljeno: 13:14h

U okviru mera borbe protiv terorizma, simbol Pariza i Francuske, Ajfelov toranj, biće ograđen visokim i neprobojnim staklenim zidom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reč o zdanju koje godišnje posećuje u proseku sedam miliona ljudi, a nadležni žele novim merama zaštititi turiste od eventualnih terorističkih pretnji.

Eksplozija u nuklearnoj elektrani u Francuskoj! (FOTO) (VIDEO)

Tokom prošlogodišnjeg Evropskog fudbalskog prvenstva, Ajfelov toranj i njegovo dvorište su ograđeni zaštitnom ogradom koju je kompanija koja upravlja kompleksom odlučila da zadrži na neodređeno vreme.

Čelnik te kompanije Bernar Godjer je za list “Le Parisien“ kazao da će ograda uskoro biti uklonjena, a postavljena nova zaštitna mera.

- Ajfelov toranj i dvorište oko njega će biti ograđeni neprobojnim staklenim zidom. Zid će biti završen do jeseni ove godine. Biće visok dva i po metra, a reč je o meri zaštite od terorizma. Biće ostavljen samo jedan ulaz u dvorište - kazao je Godjer.

foto: Reuters

Reč je o projektu vrednom 20 miliona dolara, a koji će svakako doneti niz promena na centralnoj turističkoj destinaciji Pariza.

Iz gradske uprave je saopšteno kako će ulaz za posetu Ajfelovom tornju i dalje biti besplatan, ali da će zbog kontrola turisti nešto duže morati da čekaju na sam ulazak.

(Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.