Gušter Isus Hris koji hoda po vodi je vrhunska faca! Upoznajte mališu koji piči (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

brzi mališa

Gušter Isus Hris koji hoda po vodi je vrhunska faca! Upoznajte mališu koji piči (VIDEO)

Priroda je puna iznenađenja, ali neki prizori života u divljini zaista ostavljaju bez daha. U prilog tome ide i neverovatann snimak guštera baziliska koji je zbog svoje sposobnosti hodanja po vodi nazvan Isusom Hristom
Objavljeno: 09:31h

Gušter Isus Hrist manifestuje svoj neverovatan hod, ili preciznije trk, po površini vode zahvaljujući tome što sa strane svakog prsta na zadnjim nogama ima "peraje" koje mu to omogućuju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bazilisk (Basiliscus basiliscus) je mali gušter koji živi u Srednjoj Americi u okolini reka i vodenih tokova.

U slučaju opasnostu, počne vrlo brzo da trči po površini reke ili jezera. Hrani se insektima, malim sisarima, cvećem, pticama i ribama. Prirodni neprijatelji su mu ptice grabljivice, ribe, zmije, veliki gmizavci i sisari.

Sitniji primerci ovih guštera mogu trčati 10-20 metara po vodi bez opasnosti da potonu. Mlađi baziliski mogu brže da trče od starijih.

Baziliski uglavnom teže od 200-600 grama. Njihov život traje u proseku 7-8 godina, ali u divljini neki umiru mnogo ranije. Ženke ležu 2-18 jaja 5-8 puta godišnje. Bebe se izležu za tri mjeseca, a teške su 2 grama. Njihova fenomenalna kamuflaža omogućuje im mirovanje i teško otkrivanje od strane neprijatelja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.