NEVEROVALI ILI DA: 10 krajnje SULUDIH činjenica koje sigurno niste znali! (FOTO)
Foto: Facebook

riplijevski

NEVEROVALI ILI DA: 10 krajnje SULUDIH činjenica koje sigurno niste znali! (FOTO)

Od Japana preko Rusije i Amerike, svuda postoji bar nekoliko bizarnih situacija ili zakona, koji su, verovali ili ne, autentični!
Objavljeno: 14:05h

Svet u kome živimo prepun je bizarnosti. Neke od njih se granične sa neverovatnim. Ovo su neke od činjenica za Riplijevu rubriku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Od Japana preko Rusije i Amerike, svuda postoji bar nekoliko bizarnih situacija ili zakona, koji su, verovali ili ne, autentični! Izdvojili smo deset.

1. Škole u Japanu ne zapošljavaju domare!

Većina škola u Japanu nema domare zato što sistem obrazovanja te zemlje smatra da učenici moraju sami da brišu za sobom. To ih uči odgovornosti, osećaju jednakosti i poštovanju.

2. Milioner škrtica

foto: Stock

Direktor kompanije "Ryan air", milioner Majkl O' Liri vlasnik je taksi kompanije. Pa šta? Pa, čovek ima samo jedno taksi vozilo, koje vozi isključivo njega, kako bi mogao da se kreće trakama za taksiste i na taj način izbegne gužve u saobraćaju!

3. Sluhista ili dokaz da je Mocart bio čudo od deteta

Kompozicija napisana 1630. godine izvođena je samo u Sikstinskoj kapeli, u tajnosti. I tako 150 godina! Sve dok jedan dečak od 14 godina po imenu Volfgang Amadeus Mocart nije čuo ovu pesmu, zapamtio i po sećanju prepisao i komponovao. Naravno, bez autorskih prava.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.