Vaša maca je pravi predator - jedino što želi jeste da vas ubije, ali ozbiljno! (FOTO)

nisu baš takve dobrice

Vaša maca je pravi predator - jedino što želi jeste da vas ubije, ali ozbiljno! (FOTO)

Naučnici su napravili upoređivanje u ponašanju kućnih mačaka, divljih mačaka i velikih mačaka poput lavova - rezultati su zapanjujući
Objavljeno: 22:58h

Istraživanje naučnika sa Sveučilišta Edinburg otkrilo je da mačke, uprkos tome što izgledaju slatko i bezopasno, verovatno žele da napadnu svoje vlasnike zbog ubilačkog predatorskog instinkta. NAJSLAĐE MACE NA SVETU: 21 luda situacija u kojoj se i vaša mačka može naći (FOTO)

Naučnici su napravili upoređivanje u ponašanju kod kućnih mačaka, divljih mačaka i velikih mačaka poput lavova. Upoređivanjem snežnog leoparda, škotske divlje mačke i afričkog lava, naučnici su otkrili da veliki predatori dele slične karakteristike po pitanju agresivnosti i neurotičnog ponašanja poput kućnih mačaka.
Kada bi kućne mačke bile veće vrlo verovatno bi pokušale da ubiju svoje vlasnike. Ono kad ti Maca baci kosku (VIDEO) Naučnici su ličnost mačka ocenili prema pet velikih ljudskih osobina poput otvorenosti novim iskustvima, introvertnosti i ekstrovertnosti, slaganju, neurotičnosti i savesnosti.
U suradnji sa Zoološkim vrtom Bronks, naučnici su takođe procenjivali ličnosti mačaka na temelju njihove zaigranosti. Psiholog Maks Vačel navodi da vlasnici mačaka moraju imati na umu da u svom domu imaju malenog predatora.
- Dobro je shvatiti kakva je ličnost našeg kućnog ljubimca. Različite mačke imaju različite ličnosti. Što se tiče njihove vrste, po njoj one imaju mnoge sličnosti. One možda jesu čupave i drage, ali moramo imati na umu da kada imamo mačke, u našoj kući imamo malenog predatora - naveo je Watchel. (Espreso.co.rs/Telegram.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.