ZADOVOLJAN ONIM ŠTO JE OSTVARIO: Borut Pahor se sledeće godine povlači iz politike
Borut Pahor, Foto: epa/andrej cukić

PREDSEDNIK SLOVENIJE

ZADOVOLJAN ONIM ŠTO JE OSTVARIO: Borut Pahor se sledeće godine povlači iz politike

Pahor je uz pet godina starijeg premijera Janeza Janšu jedan od najdugovječnijih slovenskih političara ove generacije

Objavljeno:

Predsednik Slovenije Borut Pahor, kojem sledeće godine ističe drugi mandat, izjavio je da nema planove vezane za politiku i da je zadovoljan onim što je u deset godina kao predsednik države ostvario.

„Vrlo mi je važno da do zadnjeg dana sledeće godine obavljam svoj posao tako da s ovog mesta odem zadovoljan“, kazao je u tradicionalnom prednovogodišnjem razgovoru za Slovensku televiziju.

„Tada ću, nakon deset godina, moći da kažem: ono zbog čega si se takmičio za ovu poziciju si više-manje postigao i sada možeš mirne savesti otići“, kazao je Pahor.

1 / 4 Foto: epa/andrej cukić

Pahor je uz pet godina starijeg premijera Janeza Janšu jedan od najdugovječnijih slovenskih političara ove generacije.

Politikom je počeo da se bavi odmah nakon studija na Fakultetu političkih nauka, te je izabran u sastav prvog slovenskog demokratski izabranog parlamenta 1990. godine, a tokom karijere obavljao je niz najodgovornijih političkih funkcija.

Bio je predsednik parlamenta, predsednik vlade, ali i lider opozicije, te nepuni mandat i poslanik u Evropskom parlamentu, nakon čega je 2012. godine pobedio na parlamentarnim izborima ranijeg predsednika Danila Turka u drugom izbornom krugu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.