SLOVENIJA U KANDŽAMA KORONE! Zavrteće vam se u glavi kad vidite broj preminulih!
Slovenija, ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

KORONA U SLOVENIJI

SLOVENIJA U KANDŽAMA KORONE! Zavrteće vam se u glavi kad vidite broj preminulih!

Ukupan procenat pozitivnih testova iznosi 25,68 odsto, što je manje u odnosu na prethodni dan, iako je zbog većeg broja sprovedenih testova potvrđen veći broj novih slučajeva

Objavljeno:

U Sloveniji je od poslednjeg preseka bilansa potvrđeno 1.690 novih slučajeva bolesti među 6.580 testiranih uzoraka. Od posledicakovid-19 preminula je još 31 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva u Sloveniji premašio 1.000, prenosi HINA.

Ukupan procenat pozitivnih testova iznosi 25,68 odsto, što je manje u odnosu na prethodni dan, iako je zbog većeg broja sprovedenih testova potvrđen veći broj novih slučajeva.

Broj hospitalizovanih pacijenata uvećan je za 21 na 1.219, a na odeljenjima intenzivne nege za jedan na 197.

U Sloveniji je do sada korona virus potvrđen kod 64.270 ljudi, a ukupno je zabeleženo 1.026 smrtnih slučajeva od posledica bolesti izazvane njime.

Slovenija će od sledeće nedelje početi sa sistemskim i obaveznim testiranjima među medicinskim osobljem, zbog velikog broja potvrđenih slučajeva među zaposlenima u zdravstvu.

Premijer Slovenije Janez Janša je nakon sinoćnjeg sastanka kriznog štaba na Tviteru napisao da nadležna ministarstva imaju rok do 5. decembra da se pripreme za dobrovoljno masovno testiranje građana i registraciju zainteresovanih kandidata.

Restriktivne mere koje su već bile na snazi produžene su za još najmanje nedelju dana.

Nadležni u Sloveniji smatraju da je zemlja dostigla vrhunac drugog talasa epidemije i da će broj novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih pacijenata početi da opada. Prema ovim prognozama, do ublažavanja mera moglo bi moglo da dođe u poslednjoj nedelji decembra, ali samo ako ih se građani budu striktno pridržavali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.