NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SLOVENIJI: Policija primila poziv nekoliko minuta pre masakra
Policiju pozvao 22-godišnjak i rekao da je ubio sestru, Foto: Tanjug/AP

TRAGEDIJA

NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SLOVENIJI: Policija primila poziv nekoliko minuta pre masakra

Dvadesetšestogodišnjakinja je pozvala policiju sinoć oko 21 sat tražeći pomoć

Objavljeno:

Sestra mladića (22) koji je sinoć u mestu Janče u Sloveniji ubio svoju porodicu potom presudio sebi, pozvala je policiju samo nekoliko minuta pre masakra.

Dvadesetšestogodišnjakinja je pozvala policiju sinoć oko 21 sat tražeći pomoć. Ona se žalila na nasilničko ponašanje svog brata, rekao je Valter Zrinski načelnik Odeljenja za opšti kriminal Sektora kriminalističke policije PU Ljubljana. Samo nekoliko minuta kasnije, policiju je nazvao 22-godišnjak i rekao da je ubio sestru (26), majku (56) i oca (60). Naveo je da kod sebe ima oružje.

Pripadnici specijalne jedinice policije odmah su krenuli na lice mesta. Kada su stigli, zatekli su jeziv prizor - pronašli su četiri tela u lokvi krvi. Među njima je bio i mladić osumnjičen da je ubio svoju porodicu, potom izvršio samoubistvo.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je surova likvidacija izvršena hladnim oružjem. Kako se sumnja, mladić je ubio svoje roditelje i sestru, potom presudio sebi pucnjem iz vatrenog oružja koje je pripadalo njegovom ocu, inače strastvenom lovcu.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju zločina, ispituje se motiv surove likvidacije, dodao je Zrinski.

Mladić nije bio osuđivan, a policiji, osim poziva sestre neposredno pre zločina, nije prijavljeno nasilje u porodici.

Komšije i dalje ne mogu da shvate kako je i zašto došlo do tragedije budući da je u pitanju, kako su kazali, složna porodica. Navode da su čuli jedan pucanj, ali da nisu mogli ni da pretpostave šta se dogodilo.

Ubio babu, dedu i strica

Sloveniju je potresla još jedna porodična tragedija u julu ove godine. Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv mladića (24) koji je nasmrt izbo u Domžalu svoju babu, dedu i strica, potvrdio je njegov advokat Anže Mlinarič i šef ljubljanskog tužilaštva Katarina Bergant.

Osumnjičeni mladić je u pritvoru, preti mu kazna zatvora od najmanje 15 godina, a njegov advokat je najavio da će podneti žalbu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.