Putin stigao u Sloveniju, dočekali ga i bivši i sadašnji predsednik (VIDEO) (FOTO)
Foto: Reuters

doček na visokom nivou

Putin stigao u Sloveniju, dočekali ga i bivši i sadašnji predsednik (VIDEO) (FOTO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u Ljubljanu i odmah krenuo ka Ruskoj kapelici na alpskom prevoju Vršič gde ga čeka predsednik Slovenije Borut Pahor.
Objavljeno: 16:06h

Sa aerodroma Barnik gde je Putinov avion stigao sa jednosatnim zakašnjenjem, predsednik je ka Vršiču otišao u koloni automobila u pratnji svojih ministara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među oko tri hiljade posetilaca na Vršiču je i bivši predsednik Slovenije Milan Kučan, koji je za televiziju izjavio da od posete očekuje još bolje odnose između dve države.

Kučan je izjavio da se Rusija opravdano oseća ugroženom zbog postavljanja oružja NATO-a na njene granice.

Ruska kapelica podignuta je ruskim ratnim zarobljenicima iz Prvog svetskog rata stadalim u igradnji puta preko Vršiča, i sada predstavlja simbol prijateljstva dva naroda koji, kako se ocenjuje, i danas imaju izuzetno dobre odnose.

Putin će, pored toga, na groblju u Ljubljani otkriti spomenik poginulim ruskim i sovjetskim vojnicima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Radi se pre svega o memorijalnoj ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice izgradnje Ruske kapelice na prevoju Vršič. Takođe će u Ljubljani biti otkriven spomenik ruskim i sovjetskim vojnicima koji su poginuli na teritoriji Slovenije tokom Prvog i Drugog svetskog rata", izjavio je Peskov, prenose RIA Novosti.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.