POLITIČAR GLEDAO U S*SE NOVINARKI PA ZAVRŠIO U ZATVORU! Žestoko su ga koštale reči o ženskim grudima
Boris Popovič osuđen, Foto: Fejsbuk

PRESELO MU

POLITIČAR GLEDAO U S*SE NOVINARKI PA ZAVRŠIO U ZATVORU! Žestoko su ga koštale reči o ženskim grudima

Više neće ovo raditi garantovano

Objavljeno: 08:36h

Bivšši gradonačelnik Kopra Boris Popovič osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci, uslovno na dve godine, za seksističke izjave protiv novinarke Eugenije Karl 2013. godine.

Popovič, koji je od 2002. do 2018. godine vodio peti po veličini grad u zemlji, komentarisao je grudi reporterke RTV Slovenija, prenosi STA.

Dok mu je sud u Kopru izrekao uslovnu zatvorsku kaznu u građanskoj parnici, bivšeg gradonačelnika je Okružni sud u Ljubljani, gde je Karl podnela krivičnu tužbu, već kaznio sa 3.500 evra.

Popovič do sada nije komentarisao presudu za STA, a Karl je rekla da je to pobeda ne za nju već za društvenu normalnost.

Tvrdila je da ovakvi bazični lični napadi ne mogu ostati nekažnjeni u civilizovanoj evropskoj zemlji.

Ona je dodala da je sud štitio "ustavno pravo na ljudsko dostojanstvo i lični i profesionalni integritet" i da je odbio zloupotrebu slobode govora za političku prisilu i ućutkivanje novinara.

Karl je, zajedno s urednicom RTV Slovenija Mojcom Pašek Šetinc, takođe uspešno tužila lidera Demokrata (SDS) Janeza Janšu zbog uvredljive izjave.

Janša, bivši premijer, na svom Tviter nalogu je 2016. nazvao Karl i Šetincu "ispranim prostitutkama" čije su "jeftine usluge" bile na ponudi na "FB stranici javne kuće".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.